Skocz do zawartości
  • 0

TABLICZKA BRESLAU

matidkw

Pytanie

Napisano

Witam. Kupiłem ostatnio narzędziówkę do motocykla DKW SB, narzędziówka posiada tabliczkę/reklamę warsztatu z Wrocławia: Dane z tabliczki: Motoren u. Fahrrader Nah - Sprechmaschinen Reperaturen F. THAMM KL. KRAUSSHEN Alfred Davidsohn Breslau 13 " Naprawa motorów, rowerów, maszyn do szycia i fonografow. F. THAMM KL. KRAUSSHEN to prawdopodobnie nazwiska wlascicieli tej firmy, podejrzewam, że KL. to skrót od imienia Klaus. Czy wie ktoś co oznacza: Alfred Davidsohn BRESLAU 13 ? czy to jest nazwa ulicy ???

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy pytanko. Ostatno też wydobyłem z ziemi taką tabliczeke. Ten sam producent w dolnej części. Tylko mnie ciekawi ta nazwa Gotth.Seydel, może słyszał ktoś o tym??

Napisano

Witam. Kupiłem ostatnio narzędziówkę do motocykla DKW SB, narzędziówka posiada tabliczkę/reklamę warsztatu z Wrocławia: Dane z tabliczki: Motoren u. Fahrrader Nah - Sprechmaschinen Reperaturen F. THAMM KL. KRAUSSHEN Alfred Davidsohn Breslau 13 " Naprawa motorów, rowerów, maszyn do szycia i fonografow. F. THAMM KL. KRAUSSHEN to prawdopodobnie nazwiska wlascicieli tej firmy, podejrzewam, że KL. to skrót od imienia Klaus. Czy wie ktoś co oznacza: Alfred Davidsohn BRESLAU 13 ? czy to jest nazwa ulicy ???

Napisano
a po co krzyczysz ?

czyli nie nadużywamy wielkich liter, zwłaszcza w tytułach wątków

http://www.odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705
Napisano
matidkw
W necie przyjęte jest że jeżeli piszesz dużymi literami to oznacza ze krzyczysz.
Poczytaj o netykiecie a wszystkim będzie łatwiej :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta
Napisano
Alfred Davidsohn Breslau 13" to firma wytwarzająca owe tabliczki,
spotykałem ją na wielu tabliczkach tego typu i podobnych.
Napis ten występuje przeważnie na rancie tabliczki i jest wykonany bardzo małymi literami.
Zgadza się?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie