Krzysiekst Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Napisano 17 Wrzesień 2012 Proszę o pomoc co to za pistolet i wszystko na jego temat ?
wędrowiec Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 mi to wygląda na taką replikę domowej roboty z wykorzystaniem gotowych elementów pochodzących z innej taniej repliki.Blacha zamkowa jest jakoś podejrzanie cienka,przykręcona współcześnie wyglądającymi wkrętami.W porównaniu do korozji na blachach to na kurku,baterii i panewce nalot ma jakiś inny kolor.Proponowałbym sprawdzić czy wykonane są ze stali.Lufa ma dziwny kształt w tylnej części,brak okuć,niestaranne wykończenie obróbki drewna,sprężyna nie dociska baterii do panewki.Wszystko to wskazuje ,że jest to wytwór jakiegoś majsterkowicza niż wyrób pochodzący z epoki.
sza.man Napisano 17 Wrzesień 2012 Napisano 17 Wrzesień 2012 Wygląda na oryginał, choć brak jakichkolwiek sygnatur na zamku niepokoi.XVIII wiek, może pierwsze lata XIX; raczej nie wojskowy; pospolity, nie żaden biały kruk.
torba5 Napisano 17 Wrzesień 2012 Napisano 17 Wrzesień 2012 to że na płycie nie ma odbiorów i producenta nic nie znaczy potrzebne foty lufy od spodu łoża czyli trzeba rozebrać ,pistolet jest oryginalny
sniper_bob Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 na co zwracac uwage przy zakupie takich pistoletow skalkowych, muszkietow? ostatnio w niemczech widzialem na wystawie sklepu starocie przeprowadzki dlugi za 130 euro, krotki pistolet byl ale nie widzialem ceny a obok lezal ten pojemnik na proch... (ne znam fachowej nazwy)i moje pytani na co zwracac uwage przy ogladaniu tego typu rzeczy w takich sklepach czy na flohmarktach?
Krzysiekst Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Napisano 17 Wrzesień 2012 Proszę o pomoc co to za pistolet i wszystko na jego temat ?
Pepsi_Srepsi Napisano 17 Wrzesień 2012 Napisano 17 Wrzesień 2012 Witam,Jak dla mnie to oryginał i przy tym bym optował. Ale nie jest to kapiszonowy a skałkowy.Co do narodowości nie chciałbym się wypowiadać, mamy od tego mądrzejszych, ale dawałbym, że to francuski. Jak co to proszę Kolegów o poprawienie. Pozdrawiam
Pytanie
Krzysiekst
Proszę o pomoc co to za pistolet i wszystko na jego temat ?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.