morfeusz27 Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Witam, w ubiegłym roku zakupiłem na Ukrainie klamrę carską wojsk inżynieryjnych w korzystnej cenie. W tym roku wystawiłem ją na sprzedaż, gdzie aukcję wygrał gość z Łotwy, pomimo iż zaznaczyłem że nie wysyłam za granicę.Pytanie, czy mogę wysłać tą klamerkę do Łotwy ?Proszę o odopowiedż bo muszę sfinalizować transakcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 14 Wrzesień 2012 Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Coś kręcisz.Jeżeli sprzedawałeś na Allegro i zaznaczyłeś że nie wysyłasz za granicę, to jest niemożliwością żeby gość licytował.Jego oferta została by automatycznie odrzucona przez serwer Allegro.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2012 traper :) ja nie kręcę, jeśli moder nie wykasuje tu masz link do mojej aucjihttp://allegro.pl/show_item.php?item=2614230202czarno na białym że nie wysyłam, chłopaki napiszcie czy można wysłać bez konsekwencji prawnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyspiarz44 Napisano 14 Wrzesień 2012 Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Wysyłałem też na Łotwe przesyłke , przesyłka ubezpieczona - z tego co pamietam 16,50 zł , powiadom kupującego o kosztach przesyłki , tylko wpierw się dowiedz na poczcie ile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2012 Share Napisano 14 Wrzesień 2012 morfeusz27 (864 / 46) 2012-09-14 17:43:13- formalnie nie można...- my nie wiemy, czy kupujący jest z Łotwy, co więcej- sprawia wrażenie zarejestrowanego na Allezło.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2012 tylko że słyszałem, że wysyłka za granicę starych przedmiotów stanowi przestępstwo, czy ktoś powie mi że taka wysyłka jest w pełni legalna? Jeśli tak to jak zadeklarować przesyłkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2012 Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Aż tak leniwy, to Ty nie możesz być...A może możesz?http://allegro.pl/help_item.php?item=2854 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2012 hehe, akurat dziś leniwy jestem, po dwóch nockach, a wczoraj przed nocką byłem na wykopkach i trafiłem na piękna monetę...niestety znaleziona 13go w stanie 1/3 monety.Wracając do wątku dziękuję za błyskawiczną pomoc, najgorsze jest to że przelicytował Polaka o 50 groszy i mam teraz problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2012 Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Ale jaki problem?Wysłać wg nowelizacji możesz.Rejestrowany w Polsce.Zaproponuj wysyłkę na polski adres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2012 W tym problem,że kupujący nie ma adresu w Polsce. Klamrę tą zakupiłem rok temu na allezło z Ukrainy, dostałem klamerkę jako oclona i zadeklarowana przesyłka poprzez urząd celny. czyli jest to towar rejestrowany w Polsce czy nie ? Ewentualnie zawsze można podać lipny adres nadawcy i w przypadku wtopy pożegnać się jedynie z klamerką, co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 14 Wrzesień 2012 Share Napisano 14 Wrzesień 2012 coś się nie zgadza.Mówisz że przelicytował Polaka o50 groszy a ja tam widzę tylko jedną ofertę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2012 zgadza się Tauder, ponieważ przez 7 dni nie było zainteresowania, dotlałem maila od rodaka, że kupi, no i zakończenie aukcji, zadowolony że klamra poszła, a potem dostaje meila z danymi kupującego. Po prostu unieważnię transakcję i wystawię ponownie, z napisem dużą czcionką że nie sprzedaje za granicę. dzięki Panowie za pomoc i zainteresowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.