Skocz do zawartości
  • 0

Tablica rejestracyjna

SYLSTER

Pytanie

Napisano
Trafiła mi sie tablica rejestracyjna O wymiarach 55x14cm,wykonana z blachy stalowej numery na niej sa w kolorze czarnym WH 1568 II na tle czerwonym,wykopałem ja przy stanowiskach niemieckich armat.Mam awarie aparatu foto i nie mogę zrobic zdjęcia.Gdzie mółbym zasięgnąc informacji o niemieckich tablicach wojennych?Jak tylko bedę mógł zapodam fotki.

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sprawdz dobrze czy tam jest 1568 II czy moze 156811. Pozwoli to w ustaleniu okręgu gdzie pojazd został zarejestrowany. Mimo wszystko zdjęcie by wiele pomogło.
Napisano
W takim razie
Wehrkreis XIII Nürnberg=WH 130.000-139.999
Jesteś pewien co do numeru? ta jedna niby jedynka coś za blisko czwórki.
Bliski numer został przyznany na
WH-134409 - бортовой айнхайтс-дизель.
WH-134457 - лёгкий айнхайтс-кюбель 7-й танковой дивизии
co to jest niestety nie wiem :)
Podałem bo czasami jak była formowana jednostka numery mogły być nadane po kolei.
Możliwe że pojazdy te należały do 7 dywizji pancernej, nie pasuje jednak miejsce formowania bo 7 formowana była w Gerze
Napisano
Jednak na końcu jest 11, porównaj z pierwszą cyfrą 1, czyli to co napisałem jest prawdziwe.
Tło jest białe nie czerwone, to wpływ czasu i warunków przechowywania.
Napisano
Tu pierwszy, wychodzi że to cięzarówka
http://www.autogallery.org.ru/k/e/e-dieselWH-134409_1W.jpg

a tu z drugi, to samochód terenowy
http://www.autogallery.org.ru/k/sa/leEPkwWH-134457_7PzDiv_Y.jpg
Napisano
Trafiła mi sie tablica rejestracyjna O wymiarach 55x14cm,wykonana z blachy stalowej numery na niej sa w kolorze czarnym WH 1568 II na tle czerwonym,wykopałem ja przy stanowiskach niemieckich armat.Mam awarie aparatu foto i nie mogę zrobic zdjęcia.Gdzie mółbym zasięgnąc informacji o niemieckich tablicach wojennych?Jak tylko bedę mógł zapodam fotki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie