maciekkapustka Napisano 10 Wrzesień 2012 Autor Napisano 10 Wrzesień 2012 Opiekuję się programem praktyk w redakcji ielonego Dziennika". W jednym artykule weryfikujemy historię o warszawskiej strzelnicy, której pociski przechodzą przez ogrodzenie i lecą na pobliskie boisko. Czy ktoś mógłby nas wspomóc badaniem terenu za pomocą wykrywacza metalu?Maciej Kasprzyk660 452 456maciek@kapustka.net
Ostoja Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisano 10 Wrzesień 2012 Pociski przechodzą przez ogrodzenie? Nie ma wału ziemnego? Gdzie taka strzelnica jest?
woytas Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisano 10 Wrzesień 2012 Jest - poszukaj na gazecie wyborczej. Kilka dni temu był artykuł na ten temat.
Speedy Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisano 10 Wrzesień 2012 Czytałem ten artykuł i wyglądało mi to na jakąś ściemę. Na zdjęciach przedstawiających amunicję rzekomo znalezioną na szkolnym boisku znajdowały się między innymi... łuski naboi śrutowych (!) a także takie ich elementy jak przybitki i koszyczki na śrut (są one dość lekkie, z tworzywa szt., po wystrzale przelatują w powietrzu nie więcej niż kilkanaście metrów). Nawet jeśli faktyczne znaleziono je na boisku, to oznacza to tylko tyle, że zostały tam przez kogoś podrzucone, bo w żaden sposób same przelecieć ze strzelnicy fizycznie nie mogły.
woytas Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisano 10 Wrzesień 2012 Nie wiem, nie znam się.Jeśli to prawda to generalnie granda - chyba, że znowu jakaś prowokacja przeciwko posiadaczom broni i te klimaty.
sonicsquad Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisano 10 Wrzesień 2012 Pewnie chcą pozbyć się strzelnicy i poprzynosili z domów co mieli...
rmg Napisano 11 Wrzesień 2012 Napisano 11 Wrzesień 2012 Pewnikiem rzeczone pociski nie trafiały w drut siatki, a może strzelec chciał strzelić w przestrzeń między drutami siatki:) A tak na poważnie, czy widzieliście strzelnicę bez kulochwytu??
woytas Napisano 11 Wrzesień 2012 Napisano 11 Wrzesień 2012 A widziałeś kiedyś jak ktoś walił ponad kulochwytem?
bero501 Napisano 11 Wrzesień 2012 Napisano 11 Wrzesień 2012 Jeśli coś to mogę pomóc. Kontaktować się na bero501@wp.pl
Speedy Napisano 12 Wrzesień 2012 Napisano 12 Wrzesień 2012 @woytas: Jeśli chcesz przeczytać artykuł o tej sprawie to jest np. tu: http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12416170,Strzelnica_przy_boisku__kule_lataja_nad_glowami_dzieci.html Jest tam taka mapka terenu. Jest praktycznie niemożliwe, by pocisk który przeniósł nad kulochwytem upadł tak blisko (ok. 100 m). Możliwe jest, że ktoś wystrzelił w powietrze pod dużym kątem (niemalże pionowo), wtedy faktycznie pocisk mógłby spaść niedaleko. Ale nie jest możliwe, by zdarzało się to w powtarzalny sposób, tzn. żeby te pociski zawsze spadały w to samo miejsce i można je łatwo pozbierać.
SYLSTER Napisano 16 Wrzesień 2012 Napisano 16 Wrzesień 2012 Byłem,badałem temat,również znalazłem pociski myśliwskie,pistoletowe,ale tak stare,ze patyna na nich jest,leżą zaraz za murem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.