Skocz do zawartości
  • 0

Duży magazynek , zasobnik na ammunicję ?

Dragon125

Pytanie

Napisano

Witam Serdecznie :) Dzisiaj natknąłem się na taką skrzynkę. Mam wrażenie,że jest ona przeznaczenia wojskowego. Do tego farba która na to wskazuje. Niestety , sam nie odnalazłem nic na necie,więc proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Bartek

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może akurat ta wskazówka pomoże. Przy okazji zdjęcie fanta po kwasie szczawiowym,efekty wspaniałe ! A i konserwacja łatwa w przypadku gładkiej powierzchni.

Napisano

Witam Serdecznie :) Dzisiaj natknąłem się na taką skrzynkę. Mam wrażenie,że jest ona przeznaczenia wojskowego. Do tego farba która na to wskazuje. Niestety , sam nie odnalazłem nic na necie,więc proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Bartek

Napisano
niemiecka skrzynka na taśmę MG 34. Stosowano je najczęściej w oddziałach p-lotniczych, np. przy sprzężonych MG.

http://wehrmachts.kisten.free.fr/mle36.htm

kliknij na dole Details to zobaczysz jak to działało
Napisano
Nic w necie nie znalazłeś, a ile szukałeś? Jest to skrzynka na taśmę z 150 szt amunicji do MG 34. Polecam stronę http://wehrmachtskrzynki.hostzi.com/Metalowe/Skrzynki%20na%20amunicje/Skrzynka%20MG%206.htm
Napisano
A dokładnie przerobiony na skrzynkę na części do MG magazynek do Zwilinga. Przeróbka polegała na ścięciu skrzydełek". Podwójnie sprzężone MG 34 się nie przyjęły a wyprodukowane do nich magazynki Niemcy przerabiali na skrzynki na części zapasowe. To właśnie taka skrzynka...
Napisano

Przerobiona powinna mieć dospawane zamknięcie,w tej nie widać żadnych zmian poza tym,że brakuje skrzydełek" Bez nich w tym stanie nie było by tego jak zamknąć.

Napisano
Bez skrzydełek" nie można jej było wpiąć do Zwilinga więc z pewnością nie jest to do niego magazynek. Pozostaje przeznaczenie; skrzynka. Z jakiego powodu nie dodali zapięcia pozostaje ich słodką tajemnicą. Jakoś sobie musieli radzić...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie