devill_2006 Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 RIDER na innym formum pisałeś zupełnie co innego na temat swojego armanda ;)
armand Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 Thompson, oczywiście, że wprowadzam nowy wykrywacz. Jest to Prospector 2 z opisem na pulpicie w j. angielskim i z angielską instrukcją:http://www.armand.pl/p23,armand-prospector-england-metal-detector.htmlOczywiście, że dokładam gratisy, na A... aktualnie można kupić wykrywacze z latarką diodową.I nikogo nikim nie straszę, tylko apeluję do prowadzenia UCZCIWEJ, zgodnej z uczciwą konkurencją działalności gospodarczej.
Nephilimer Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 Walka powinna być na jakoś wykrywaczy, ale skoro imć Armand nie ma na tym polu absolutnie nic do powiedzenia:)Szkoda że firma działająca od 1985 wciąż stosuje rozwiązania rodem z tego okresu. Nie twierdzę, żeby to było złe, ale w naszym kraju jest paru lepszych, ielegalnych, złych i zelżywych".
woytas Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 27 lat i nadal na rynku więc chyba nie jest tak źle. Rynek decyduje kto na powierzchni a kto na dnie.Proszę skończyć z offtopami.
szczurek_1979 Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 Armand, szkoda słów... i to nie jest miejsce na takie dyskusje!Technik, o ile pamięć mnie nie myli, sonda 27cm to jest ta właśnie średnia, na takiej chodziłem. Jednakże jest jeszcze tzw.snajperka" z tą z kolei nie chodziłem ale jeden z modów działu numizmatyka miał taką salkę z tą cewką. Jak coś to skrobnij mu na priva o poradę, na pewno Ci pomoże. Chodzi mi tu o kol. Krank vel Krank3. A i kol.Thompson ma ogromną wiedzę na ten temat.pozdrawiamszczurek
sza.man Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 Wykrywacz Salamandra to kopia stareńkiego Fishera F555.Nie jest ona wytwarzana przez żadnego hobbystę- jak ktoś raczył zabawnie napisać- bo jeszcze nie słyszano o hobby polegającym na plagiatowaniu cudzych konstrukcji, tylko przez człowieka, którego wiedza nie pozwala na samodzielne skonstruowanie wykrywacza metalu.To że wytwórca nie płaci podatków, nie ma nipu itp. z punktu widzenia poszukiwacza jest bez znaczenia.Nie bez znaczenia pozostaje natomiast fakt, że te wykrywacze nie mają gwarancji ani konkretnego serwisu.*Cewka 27 cm jest za duża na drobnicę, zwłaszcza dla początkującego.*Jeżeli ktoś gani armanda za nienowoczesność i jako kontrast podaje Salamandrę to chyba jest chory, bo to również piękne wspomnienie lat 80-tych.To że wykrywacz jest analogowy, nie oznacza, że jest zły- vide nieśmiertelny Smętek, czy Cibola.I ostatnia kwestia- nie jestem entuzjastą wykrywaczy Armanda, nie podoba mi się, że niekiedy nalicza sobie tysiącprocentowe marże; jednak wykrywacze jego konstrukcji są całkiem przyzwoite- zakładając umiejętne ich użycie.
Thomson. Napisano 19 Sierpień 2012 Napisano 19 Sierpień 2012 Sza.man miałeś chociaż Salamandrę w rękach? To, że jest to zmodyfikowana wersja Fishera f555 to każdy wie i sam producent z tym faktem się jakoś nie kryje. Czy próbowałeś kiedykolwiek korzystać z jakichkolwiek usług w celu serwisowania w/w wykrywacza? Chyba nie bo z tego co piszesz wynika, ze siejesz tu jakieś farmazony. Nie spotkałem się z sytuacjami, aby ktokolwiek miał problemy z serwisem w/w wykrywacza u producenta. Salamandra króluje już tyle lat na rynku, że praktycznie nie możliwe jest to, aby ktoś kogoś chciał oszukać na wydanej gwarancji czy to tej słownej czy potwierdzonej odpowiednim kwitem, o który tak Ci się rozchodzi. Sprawdzone w praktyce od ponad 10 lat:) A co do kwestii technicznych to cewka 27 cm zdecydowanie nadaję się do uniwersalnych poszukiwań czy to też drobnych monet czy głęboko zalegającego żelastwa.
TECHNIK123 Napisano 19 Sierpień 2012 Autor Napisano 19 Sierpień 2012 Znalazłem 3 miesięcznego smętka HS-3 za 700 zł.brać?? jak uważacie??
SZZ Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 Nowy u producenta kosztuje niewiele więcej, a niewiadomo po jakich przejściach jest ten używany. Może ktoś zapomniał i zostawił go w polu na tydzień, wystawiając na działanie zmiennych warunków atmosferycznych? Zadarzyło się to mojemu znajomemu, na szczęście znalazł wykrywacz tam gdzie zostawił.
stan63 Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 Mam salamandrę-s5,na drobnicę polecam sondę 22cm-pozdrawiam
Nephilimer Napisano 24 Sierpień 2012 Napisano 24 Sierpień 2012 700 za HS-3, który już mógł dostać swoje to trochę dużo mimo wszystko.
sza.man Napisano 28 Sierpień 2012 Napisano 28 Sierpień 2012 Thomson, proszę o wyszczególnienie modyfikacji dokonanych w Salamandrze w porównaniu do pierwowzoru.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.