Skocz do zawartości

magnes neodymowy a prawo?

HASAG40

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam kolegów ale mam małe pytanko może już wałkowane na forum ale zadam je jeszcze raz jak się ma w świetle prawa poszukiwanie takim właśnie magnesem neodymowym czy można sobie np.łowić neodymem złom w poblizu jakiś starych mostów portów itd.czy jest na to jakis paragraf?z góry dziękuję panowie za odpowiedż
Napisano
To jest tak samo jak z wykrywaczem, czyli lepiej nie trafić na jakiegoś niebieskiego Pana,ponieważ wszysko co znajdziesz należy oczywiścię do aszego demokratycznego" Państwa :)
Napisano
Ba. Trzeba będzie mieć kartę grzybiarza i uiszczać złodziejskie składki. Oczywiście do tego limit zebranych grzybów w ciągu doby i wymiar ochronny.
Napisano
Nie sprowadzajmy się na polityczną drogę, to co się działo 50 lat temu w Polscę to inna sprawa, dzisiaj czasy wydają się spokojniejsze lecz tak nie jest

Prawo jest śmieszne, ale nic nie zrobimy...
Napisano
Czemu nie odmawiaj sobię tego co kochasz,bierz zawsze dwa browarki dla Kogoś" na zapas, rób tak aby było cicho :) Jeżeli ktoś już się doczepi zagadaj browarkami :)

Adrian
Napisano
No i tu pojawia się magiczne słowoczyje" (do kogo należy pozyskany przedmiot),a przede wszystkim,czy właściciel mostu itp pozwolił tam łowić"???
Napisano
pojawiła się iskierka nadziei:-)czyli jak w końcu jest idę sobie nad wodę konkretnie na złom koło starego mostu mam nawalone załóżmy 200kg jakiś odpadów z wody nity srity dzikie węże i co tam jeszcze może być:-)i co jakiś niezadowolony zazdrośnik"pogoni mnie do niebieskich przyjeżdzają widzą stertę złomu i nie czepiaja się?tylko sprawdzą czy jakiś innych konkretnych przedmiotów nie wyłowiłem ammo archeo itp.z góry dzięki za konkretne wyjaśnienia bo mam namiar na naprawdę dużą kopalnie złomu konkretnie kilka wywrotek nitów stalowych i odpadów płyt stalowych w zakolu rzeki koło starego mostu pamietam czasy jak byłem młodszy to kąpałem się w tym miejcu i podczas nurkowania targałem różne blaszki itp.wtedy dzidzia opowiedział mi historię tego złomu i tak sobie dopiero dzisiaj pomyślałem że kilka ton na ulicy nie leży;-)
Napisano
velmont z tymi grzybami to się lekko pomyliłeś, bo jak sprywatyzują lasy państwowe i pozakładają kamery to na nic się już nie pójdzie, jakkolwiek by to nie brzmiało...

Ustawa już wisi i przewidywana jest chyba na 2014 r.
Napisano
ps. o ile mi wiadomo - w kraju nie jest nielegalne poszukiwanie chyba że ktoś wchodzi na stanowiska archeologiczne wpisane do rejestru.

Nielegalne jest zawłaszczanie przedmiotów, paserstwo itp.
Napisano
Mylisz się :)

http://tech.wp.pl/kat,130040,title,Ukryte-kamery-w-polskich-lasach-inwigilacja-na-potege,wid,14169677,wiadomosc.html?ticaid=1eff2

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie