david95 Napisano 23 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2012 panowie proszę o pomoc mam kolege leśniczego który poprosił mnie o sprawdzenie fragmętu lasu gdyż podobno w lesie po potyczce z 45r w zimie rusy kazali zakopać ciała około 30 40 niemców po całym lesie wyskakują jakieś naboje masa dziur po mozdzierzach ale w jednym miejscu jest zaorany las i posadzone brzozy i tam wychodzi od grama guzików naboji częśći broni zapinki spinki od mudurów chlebaków plecaków monety też łotewskie sygnet w barwy łotewskie jednak żadnych odznaczen hełmów puszek od masek brak specjalnie kupilem już smętka nie trafił się też zadenm niesmiertelni kości też nie ma dodam że brzoty tam posadzone mają po około 45 lat sprawdzone u leśniczego na mapce co o tym myslicie nie wiem czy w dobry dziale dałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 od tego są wyspecjalizowane organizacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 A jakie wojowództwo ?Może historia lekko zakłamana w sumie nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 Ło rany! Ani jednego znaku interpunkcyjnego. Ledwo przeczytałem to zdanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 sonic-Trzeba się przyzwyczajać :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 specjalnie kupilem już smętka nie trafił się też zadenm niesmiertelni kości też nie maNo a co Ty po Smętku oczekujesz. A po drugie jak jest las, to zapewne i był las. Tak więc tutaj o orce" raczej nie ma mowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 Jaką średnicę mają te 45-letnie brzozy?Roślina wieloletnia, jednopienna. Kwiaty rozwijają się na wiosnę wraz z liśćmi. Kwitnie od kwietnia do maja. Owoce dojrzewają zazwyczaj w lipcu-początku września. Brzoza produkuje ogromne ilości nasion – około 50 mln / ha. Zdolność kiełkowania jest jednak niewielka (ok. 15%) i utrzymuje się krótko – najdalej do wiosny następnego roku.Brzozę cechuje szybkie rozprzestrzenianie się. Ponadto brzoza wytwarza odrośla z pnia, utrzymujące się do ok. 80 lat. Całkowity czas życia brzozy rzadko przekracza 200 lat.Ma jeden z większych przyrostów rocznych po topoli i osice.W/g moich obliczeń powinny mieć ok.1m średnicy,ale nie znam jakie tam są warunki glebowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 Metr średnicy czy metr obwodu pnia? Bo to ogromna różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 Najwyższa w Polsce (i w Europie!) brzoza brodawkowata rośnie na terenie Białowieskiego Parku Narodowego i mierzy 36.4m (TN, 2011, laser) przy obwodzie pnia zaledwie 1.50m (Φ 0.48m). Najgrubsze z kolei drzewo tego gatunku rośnie w miejscowości Solno niedaleko Górowa Iławickiego (gm. Bartoszyce, woj. warmińsko-mazurskie). Obwód pnia rekordowej brzozy wynosi 2.95m (Φ 0.94m), a wysokość 29m. Więcej informacji na temat rekordowych drzew - patrz dodatek Rekordy.ze strony:http://www.mojedrzewa.pl/atlas/brzoza/brzoza_brodawkowata/brzoza_brodawkowata.php#pokroj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.