Hornet Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 oto co ostatnio znalażłem na e-Bay....Kto pomoże w identyfikacji???Pozdrawiam.Hornet
Hornet Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 tu kolejne zdjęcie,ale czy dotyczy tego samego wraka????
bjar_1 Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 To tak się może pochwalę ,mam krzesło z przedwojennych zakładów PZL (jest tabliczka znamionowa z numerem) ,później używali go niemcy (napis farbą na oparciu : Werkstattzeug) ,a na koniec pod spodem napis MO" :) Ciekawy fancior i w dobrym stanie.pzdrbjar_1
mietek Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 Pierwszy wrak (kolejny to ten sam), to raczej RWD-17. Sklejałem takiego kilkanaście lat temu na ZPT:))))- z Małego Modelarza, jednak się rozleciał:(((http://www.powiat.mielec.pl/poser/samoloty/rwd/rwd17.htm
beaviso Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 O tak - RWD-5 to idealna odpowiedź.Bo 6" miała gwiazdowy silnik, zapomniałem.A owiewki na kołach charakterystyczne dla tego modelu, więc to nie 17".W iluż to pracowniach ZPT w latach '80 chłopaki z wysuniętym językiem tworzyły mniej lub bardziej pokraczne kopie maszyn z rejestracjami SP-AJU lub SP-BNL... :-DNajlepszy był Łoś" z potrójnym usterzeniem pionowym - widziałem takie cuś - widocznie szkoda było części zostawiać to zrobiło się połączenie ogona A i B :)))
Hornet Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 Panowie,panowie-wyrażnie widać rurki z zastrzałow skrzydeł,więc nie może być to RWD-5...Pzdr.Hornet
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.