Tomax Napisano 21 Lipiec 2012 Autor Napisano 21 Lipiec 2012 Witam. Jak w temacie, cynkowy guzik z miejsca blisko ziemianek rosyjskich z 1 W.Św. Czy to oznaczenie producenta?
honker Napisano 22 Lipiec 2012 Napisano 22 Lipiec 2012 cześć poszukaj w wyszukiwarce w starszych postach.podobno z tej strony to reklama a producent był na rewersie pozd.marek
Tomax Napisano 22 Lipiec 2012 Autor Napisano 22 Lipiec 2012 Na rewersie nic nie ma. Przejrzałem forum raczej dość uważnie (zdjęcia,pod hasłem imię, nazwisko) i podobnego nie ma. Raczej niemożliwe żeby to był imienny, a producenta takiego nie znajduję.
tyfus Napisano 22 Lipiec 2012 Napisano 22 Lipiec 2012 nazwa producentaZakład : Grigorij Siergiejewicz Sergeyev znajdował się w Petersburgu, Fontanka 73http://www.pugoviza.ru/files/plant_butt_cat.shtml?d=1&n=ser&fn=ser
Tomax Napisano 22 Lipiec 2012 Autor Napisano 22 Lipiec 2012 Dzięki za odpowiedziCzy jest to zwykły bieliźniany, czy raczej bieliźniany ale wyższego rangą żołnierza? Pytam, bo rozgryzam rozmieszczenie wojsk i każde info może być pomocne.
kojolander Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 Witam! żeby nie zakladać nowego postu przyłączę się do tego. Znalazłem identyczny guzik tylko na moim jest napisane prawdopodobnie Nikołaj Cemenow(nie jestem pewien ciężko odczytać) może na temat napisu z mojego guzika ktoś coś powie? z gry dzięki
bounty1 Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 Guzik używany także przy gimnastiorkach o ile pamiętam. (bjar chyba sugerował).Zwykły, bez wyróżnienia oficerskiego.pozdrawiam.
bjar_1 Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 Gimnastiorkowe" to przeważnie mosiądz. Te ze stopu ołowiu trafiałem w starszym kontekście, choć niewykluczone, że były donaszane do końca Cesarstwa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.