adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 WitajcieZakupiłem przejechanego przez coś pozostałości po Mg 42Powierzchowną rdze zdrapałem lecz została kaszka"więc użyłem wczoraj cortaninu, odczekałem 24 hNastępnie druga warstwa coratninu w niektórych dałem trochę więcej ponieważ fioletowy kolor przebijał (Reakcja)Czekam na wyschniecie i Czarnym podkładem Matowymnie miałem inne możliwości np. elektrolizaa poza tym w zakamarakach bardzo trudno doczyscićOto wynik mojej pracy jutro po 16 malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 Jutro lepsze zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 21 Lipiec 2012 Share Napisano 21 Lipiec 2012 Cortanin nie usunie Ci rdzy tylko ją zwiąże/zneutralizuje,po paćkaniu tego farbą wygląd będzie wręcz tragiczny...Tylko autoliza/elektroliza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 21 Lipiec 2012 Share Napisano 21 Lipiec 2012 Co Ty chłopie chcesz to matem mazać? Jezu.... Czy słyszałeś żeby w jakimś muzeum emgiete pomazali farbą / lakierem? Daj spokój z takimi bzdurnymi pomysłami i poprzestań na cortaninie plus bezbarwny / paraloid. Co za problem było zrobić elektrolizę? Kupujesz plastikowy pojemnik na kwiaty balkonowe 80 lub 100 cm za 5 zł i jedziesz. Czyszczenie w środku to kwestia kawałka pręta lub rurki z dwoma plastikowymi nakrętkami po jakimś napoju lub kawałkami nawiniętej gumy jako izolacja przed zwarciem i wsio. Banał. Wystarczy trochę chęci i samozaparcia.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 21 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2012 Wiem, lecz nawet po elektrolizie nie doczyszcze tego wszędzie bo nie ma takiej możliwośći Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 21 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2012 Nie myślcie że jestem jakiś nienormalnypokażę wam zdjęcia kilku fantów które zrobiłem naprawdę ładnie po np. elektrolizieA poprostu narazie jak mówię nie mam jak zrobić elektrolizywięc postanowiłem zneutralizować rdze i tyle ;) aby nie żarło dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 Niestety czasem jest tak że jak nie oczyścisz dokładnie fanta z rdzy to i po cortaninie i paraloidzie po jakimś czasie (dni, tygodnie a czasem i miesiące) rudy potrafi wyleźć na wierzch więc chyba ten etap czyszczenia jest kluczowy. Zainwestuj parę złotych i kup sobie dremla z giętkim wałkiem i kilka stalowych szczoteczek do niego (drogie cholerstwo ale czego się nie robi dla hobby ;)) Taka opcja w sporym stopniu ułatwia doczyszczenie w zakamarkach. Just mine 2 cent's...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 22 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2012 Podobno mowią iż jak się dokładnie Cortaninem zamaluje kilka razy, a później farba to jest luz i nic nie wylazi podobno...Mam dremelka ale nie mam szczotek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 22 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2012 Zamówiłem już kilka kilo NaoH Elektroliza jednak czeka Dzieki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2012 Kupiłem 5 KG NaoHW pierwszej próbie wyżarło mi Grubą Alumioniową blache i 2,5 KG poszlo sie ....I teraz pytanko czy moge na około 38 L wody Dać około 2,5 KG Naoh ?Stężenie wyjdzie dość małe, ale można robić elektrolize ?Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Stężenie będziesz miał ~6% m/m. Może jednak zmniejsz ilość wody na jakieś 22 litry przy tej samej ilości wodorotlenku i próbuj. Zdradź tajemnice naczynia w jakim to robisz, bo prawie 40 litrów to strasznie dużo. Nie lepiej pójść za radą kolegi Marcina i kupić skrzynkę balkonową 'setkę'? Cały się pewnie nie zmieści, ale przecież można odwrócic, prawda? No a jak już będziesz miał skrzynkę to nie zapomnij jej usztywnić środkiem, bo przy tej długości pod naporem wody lubi się rozchodzić - trzeba spiąć z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2012 Robie w plastikowej wanienncewrzucę zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 27 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2012 ZdjęciaZadra odchodzi, prostownik Polski lecz przerywa ma już swoje lata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 27 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 27 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 27 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2012 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 27 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2012 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Lipiec 2012 Share Napisano 27 Lipiec 2012 Co podczepiłeś do drugiego krokodylka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.