pustertal Napisano 16 Lipiec 2012 Autor Napisano 16 Lipiec 2012 Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie!...Za Dziennik - Gazeta Prawna" :Po niezwykłym odkryciu szwedzkich nurków, którzy podczas jednej z wypraw natrafili na dnie Bałtyku na tajemnicze kręgi, pojawiło się wiele spekulacji. Dziś sprawa tzw. "bałtyckiego UFO jest coraz bliżej wyjaśnienia. Szwedzcy naukowcy, poszukujący na dnie Bałtyku wraków z okresu I i II wojny światowej, natrafili w sierpniu 2011 roku na bardzo dziwne konstrukcje, pochodzenia których nie potrafili wyjaśnić. Według pierwszych relacji badaczy, miały to być fragmenty latającego spodka. Naukowcy z Ocean X nie wykryli promieniowania, natomiast zauważyli, że używane przez nich urządzenia elektryczne odmawiają posłuszeństwa w pobliżu kręgów. Odkrycie dziwnych struktur przez szwedzkich poszukiwaczy spotkało się z żywą reakcją ze strony mediów. Według jednej z wielu hipotez obiekty z odmętów Bałtyku miały być dziełem pozaziemskich cywilizacji. Kiedy w sprawie pojawiły się nowe fakty, poszukiwacze w oparciu o opinie ekspertów przedstawili zupełnie zaskakujące, nowe wyjaśnienie. Według nich obiekt nie jest dziełem kosmitów... a nazistów. Sekretna konstrukcja miał służyć jako broń przeciwko wrogim okrętom w okresie II wojny światowej.Anders Autellus, były szwedzki oficer marynarki, który służył w wojsku podczas II wojny światowej, zasugerował, że Niemcy mogli umieścić tę strukturę na dnie Bałtyku, a potem wykorzystywać ją jako broń skierowaną przeciwko okrętom marynarki wojennej wroga. Wskazywać ma na to kształt podwodnego obiektu oraz materiały, z jakich został wykonany - podaje portal niewiarygodne.pl.Tajemnicza (wystająca na 3 metry ponad dno) konstrukcja o średnicy 60 metrów, zbudowana została ze stali i betonu. Jej powierzchnię pokrywa specjalna siatka, która według ekspertów miała służyć do zakłócania pracy radarów.Broń umieszczono w przestrzeni często przemierzanej przez brytyjskie i rosyjskie okręty podwodne i prawdopodobnie to te jednostki miała zwalczać. Gdyby ta hipoteza znalazła naukowe potwierdzenie, mielibyśmy do czynienia z jednym z najważniejszych odkryć historycznych ostatnich lat. Według członka grupy ekspedycyjnej Ocean X jesteśmy o krok od rozwiązania zagadki."
sonicsquad Napisano 16 Lipiec 2012 Napisano 16 Lipiec 2012 Najdziwniejsze jest to, że chyba nikt nigdy o owej broni nie słyszał... Chyba że się mylę.
pustertal Napisano 16 Lipiec 2012 Autor Napisano 16 Lipiec 2012 Przepraszam zapomniałem o @dresie!Przekierowanie z dzienik.plhttp://jegostrona.pl/news/artykuly/397933,baltyckie-ufo-to-sekretna-bron-nazistow.html
slusarz11 Napisano 21 Lipiec 2012 Napisano 21 Lipiec 2012 no dobra,ale co to miało robić?być nie widziane i doprowadzić okręt do kolizji?
maus Napisano 23 Lipiec 2012 Napisano 23 Lipiec 2012 Po pierwsze za mało danych. Był tam nurek i oglądał to? są zdjęcia podwodne gdzieś? Nigdzie nie znalazłem infa o tym by niemiaszki coś takiego by kombinowali. czy to jest monolit czy puste w środku? Jeśli chodzi o wydobycie tego to raczej można mażyć.
theurge Napisano 24 Lipiec 2012 Napisano 24 Lipiec 2012 Juz dosc dawno temu byla ekipa na dole, po sieci krazy filmik. Podobno znalezli kamienie ;]
pikami Napisano 24 Lipiec 2012 Napisano 24 Lipiec 2012 Wszyscy szleją, a moim zdaniem to jest tylko betonowy wrak statku;)
marecki. Napisano 25 Lipiec 2012 Napisano 25 Lipiec 2012 to nie ma ksztaltu statku ani na pewno nie ma nic wspolnego z nazistami
ramzes0 Napisano 25 Lipiec 2012 Napisano 25 Lipiec 2012 Z potwierdzonych informacji jest to wielka mistyfikacja mająca na celu ... niestety nie mogę powiedzieć
marecki. Napisano 28 Lipiec 2012 Napisano 28 Lipiec 2012 to wyglada na jakas zaawansowana budowle , cos jakby pawilon ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.