adrian950 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2012 WitamTak wiem, temat był wałkowany ale akurat to co ja chce wiedzieć to się nie dowiedziałem a więc...Kupiłem replikę po elektrolizie jest na niej lekki nalot kaszki, wyczyszczę ją szczotką ile się da. Lecz nie wszystko mam zamiar położyć cortanin i jak w innych replikach antykorozyjnym czarny matLecz czy można na cortanin nałożyć oksydę ?oraz jaka oksyde polecacie ???Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 11 Lipiec 2012 Share Napisano 11 Lipiec 2012 ;D dobre z tą oksydą na cortaninie. Jasne że się nie da bo oksydę kładziesz TYLKO na goły metal i tego nie przeskoczysz. To tak samo jakbyś chciał pooksydować poszpachlowanego mausera - ni hu hu.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 11 Lipiec 2012 Share Napisano 11 Lipiec 2012 http://kolba.pl/oksyda-nu-blak-50-g-p2957.htmlJa używam w płynnej postaci,ale a też wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2012 Replika replika Marku... :DJak to sprzedawca nazwał: Wydmuszka bez serca :)Niestety prawo jakie jest takie jest i muszę się go trzymać !zwykła chłodnica z kolbą i dwójnogiem i mechanizmem spustowym :D I dlatego Replika ! hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2012 Ale chyba wyczyszcze ile się da i antykorozyjnym zaraz wrzucę zdjęcia jak wyszłą PPSZ z tym :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2012 Takie cuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 11 Lipiec 2012 Share Napisano 11 Lipiec 2012 Adrian a nie lepiej zachować po prostu wyczyszczone? moim zdaniem oksyda na wżery nie wygląda najlepiej . Oczywiście to tylko i wyłącznie moje zdanie :) PS . Zrób fotkę z dalszej odległości, ciekawi mnie jak wygląda z dalszej perspektywy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2012 Dragon Jak narazie to sama chłodnica, okej jutro ci wrzucę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 11 Lipiec 2012 Share Napisano 11 Lipiec 2012 No pokaż całą, ja na Twoim miejscu po odczyszczeniu do gołego metalu bym tylko zakonserwował.Nie malować na czarno. Oksydowanie wżerów wygląda kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2012 chyba macie racje, zawsze tylko konserwuje lecz jeszcze nie oksydowałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2012 Sami zobaczycie jak mi przyjdzie,bo jeszcze w drodze :)Gdybym jednak miał coś do ukrycia wogule bym nie zakładał wątku :D A że każdy wie jakie mamy prawo w Polsce... ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 To bardzo źle wygląda, rozpad zapaprany farbą. Oxydą szkoda sobie głowy zawracać w tym wypadku. Oby coś zostało po oczyszczeniu. Szpachla i malowanie to zdaje się jedyne wyjście aby kształt coś przypominał.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2012 WojtkuChodziło mi aby tak właśnie wyglądał, tylko był zabezpieczony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 Trzeba zobaczyć co jest pod farbą, może było wyczyszczone przed malowaniem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2012 sam go czyszczcilem przeciez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.