Skocz do zawartości

Oksydowanie

adrian950

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Tak wiem, temat był wałkowany ale akurat to co ja chce wiedzieć to się nie dowiedziałem a więc...

Kupiłem replikę po elektrolizie jest na niej lekki nalot kaszki, wyczyszczę ją szczotką ile się da.
Lecz nie wszystko mam zamiar położyć cortanin i jak w innych replikach antykorozyjnym czarny mat

Lecz czy można na cortanin nałożyć oksydę ?
oraz jaka oksyde polecacie ???
Pozdrawiam
Napisano
;D dobre z tą oksydą na cortaninie. Jasne że się nie da bo oksydę kładziesz TYLKO na goły metal i tego nie przeskoczysz. To tak samo jakbyś chciał pooksydować poszpachlowanego mausera - ni hu hu.

pozdro
Napisano
Replika replika Marku... :D

Jak to sprzedawca nazwał: Wydmuszka bez serca :)
Niestety prawo jakie jest takie jest i muszę się go trzymać !
zwykła chłodnica z kolbą i dwójnogiem i mechanizmem spustowym :D

I dlatego Replika ! hehe
Napisano
Adrian a nie lepiej zachować po prostu wyczyszczone? moim zdaniem oksyda na wżery nie wygląda najlepiej . Oczywiście to tylko i wyłącznie moje zdanie :)

PS . Zrób fotkę z dalszej odległości, ciekawi mnie jak wygląda z dalszej perspektywy .
Napisano
No pokaż całą, ja na Twoim miejscu po odczyszczeniu do gołego metalu bym tylko zakonserwował.Nie malować na czarno. Oksydowanie wżerów wygląda kiepsko.
Napisano
Sami zobaczycie jak mi przyjdzie,bo jeszcze w drodze :)

Gdybym jednak miał coś do ukrycia wogule bym nie zakładał wątku :D A że każdy wie jakie mamy prawo w Polsce... ehh
Napisano
To bardzo źle wygląda, rozpad zapaprany farbą. Oxydą szkoda sobie głowy zawracać w tym wypadku. Oby coś zostało po oczyszczeniu. Szpachla i malowanie to zdaje się jedyne wyjście aby kształt coś przypominał.
Wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie