Skocz do zawartości

Na plaże??

fiesta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć wszystkim takie pytanko chce coś dla kuzyna na plaże góra do 1000 a nawet i używka by mogła być.Zastanawiam się nad ace150/250 ,alpha2000 lub f2?Gdyż moim zdaniem którego bym nie wybrał i tak chłopak by się zadowolił i ja też ale mam mętlik i po przeczytaniu miliona postów szala się wyrównała na korzyść każdego z nich a do 13 muszę coś mu kupić na urodziny.
Pozdrawiam
Marcin

P.s A jak się uda używke to może i sobie coś machne dodatkowo na piasek :))))))
Napisano
Akurat tak się składa że całe forum odkrywcy przetrzepałem i tyle się dowiedziałem co nic czyli każdy chwali swoje :))
Mi się tak wydaje że najleprzym z podanych na plaże to będzie 150 w zasadzie wielkiej różnicy pomiędzy 250 nie ma a i używke ładną można dostać.Lecz czekam na wasze propozycje koledzy
Napisano
Ja osobiście polecam Alpha 2000 jak dla mnie super wykrywacz głębszy od 150 :) Głęboki tak samo jak F2 tylko paint-point
mu brakuje ale ze cewka cewka nie jest wielka łatwo namieżyć
no i najważniejsze moim zdaniem ma super dyskryminacje :) jak coś mogę go bardziej opisać dla zainteresowanych :)

Pozdrawiam
Napisano
No jakby kolega jan-80 mógł coś więcej o alphie napisać to byłbym wdzięczny.Tym bardziej że nówka kosztuje niecałe 800zł to raz a dwa ma za to potencjometr głośności czego ACE 150/250 brakuje i to w zasadzie go zdyskfalifikowało jak również to że ceny używek niewiele się różnią od nówek a brak pin-pointa nie robi żadnej poważnej przeszkody.Nadmienię że razem z kuzynem biegamy z pikawkami własnej konstrukcji i troszke zbieranie złomu się znudziło.
Napisano
Wszystkie tego typu pytania już nie jeden raz padały na forum.
Uważam że kolejny wątek na ten sam temat jest zbędny.

Akurat tak się składa że całe forum odkrywcy przetrzepałem i tyle się dowiedziałem co nic czyli każdy chwali swoje :))
Mi się tak wydaje że najleprzym z podanych na plaże to będzie 150 "
To że ktoś nie potrafi SAMODZIELNIE podjąć decyzji i potrzebuje wskazania paluszkiem en kup" nie jest powodem zakładania kolejnego wątku.

Gdyż moim zdaniem którego bym nie wybrał i tak chłopak by się zadowolił--Mi się tak wydaje że najleprzym z podanych na plaże to będzie 150 "

Samo sobie odpowiedziałeś.
Potrzebujesz 50potwierdzeń by mieć podstawę w razie iezadowolenia" do argumentu ak mi radzili na forum"
Trochę samodzielności.Choć trochę.
Napisano
fiesta - Powiem Ci szczerze ze jednak lepiej nie miec potencjometru glosnosci niz tego zeby nie bylo pin pointa. Moze nie miales nigdy pinpointa dlatego tak Ci sie wydaje , tzn. to jest moje zdanie !
Napisano
Tak ja opisze ta alphe2000 bardziej bo myślę ze warto na chwile obecna jest mało na jej temat na forum ! wiec tak :
PLUSY
-bardzo dobra dyskryminacja (Jeszcze ma bardzo fajna rzecz w tej dyskryminacji ze jeśli mamy bardzo zaśmiecone miejsce np:łuskami a chcemy poszukiwać w tym miejscu bardziej wartościowych rzeczy to odrzucamy aluminium i wszystkie łuski karabinowe od lugera do mauzera nam nie łapie a łapie tylko rzeczy typu medale, klamry itp bardziej wartościowe :)
- potencjometr głośności jest to spory + gdy wcześniej miało eis kanarka (gdy zawył do wszyscy się odrazu zbiegali ;) tylko trzeba pamiętać ze nie ściszać po niżej 4 bo wtedy przestaje dawać sygnał najwyższy :)
- jedna bateria 9v z początku tego sam się obawiałem ale okazała się ona plusem mi starcza na przynajmniej 5 wypadów i u mnie w sklepie znanej firmy ta bateria nie jest droga bo tylko 5 zł
- czwartym plusem jest cewka która jest dość solidnie zrobiona i nie trzeba dokupować osłony za 50zł jak miałem w 150
-5 lat gwarancji
-jest on dość leki co jest naprawdę ważne w długich poszukiwaniach 1,1kg ale jest świetnie wyważony

No to były mniej więcej plusy teraz minusy
MINUSY
-brak pin-pointa ( mi osobiście nie robi to różnicy)
i tak z minusów nic więcej ( jak narazie )

Pozdrawiam myślę ze pomogłem :)

Ps: tu masz jeszcze dość ciekawy watek o wykrywaczach do tej ceny :)

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=702725#1419160
Napisano
Dzięki panowie za cenne rady:)Zdecydowałem że młodemu kupie Alphe. Co do pin pointa to ja chodzę z domowej konstrukcji wykrywaczem (kret) i osobiście to jest mi zbedne a i tak podejżewam że kuzynek będzie kopał wszystko wiadomo.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie