fiesta Napisano 8 Lipiec 2012 Autor Napisano 8 Lipiec 2012 Cześć wszystkim takie pytanko chce coś dla kuzyna na plaże góra do 1000 a nawet i używka by mogła być.Zastanawiam się nad ace150/250 ,alpha2000 lub f2?Gdyż moim zdaniem którego bym nie wybrał i tak chłopak by się zadowolił i ja też ale mam mętlik i po przeczytaniu miliona postów szala się wyrównała na korzyść każdego z nich a do 13 muszę coś mu kupić na urodziny.PozdrawiamMarcinP.s A jak się uda używke to może i sobie coś machne dodatkowo na piasek :))))))
Czlowieksniegu Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=Na+pla%BFe&ws=txt&id_forum=1&forum=on
fiesta Napisano 8 Lipiec 2012 Autor Napisano 8 Lipiec 2012 Akurat tak się składa że całe forum odkrywcy przetrzepałem i tyle się dowiedziałem co nic czyli każdy chwali swoje :))Mi się tak wydaje że najleprzym z podanych na plaże to będzie 150 w zasadzie wielkiej różnicy pomiędzy 250 nie ma a i używke ładną można dostać.Lecz czekam na wasze propozycje koledzy
Krychus Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 Jak dla mnie F2. *Pozdrawiam, K.*Wybacz, jestem fanatykiem... :D Ale Ace 250 też może być ;)
jan-80 Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 Ja osobiście polecam Alpha 2000 jak dla mnie super wykrywacz głębszy od 150 :) Głęboki tak samo jak F2 tylko paint-pointmu brakuje ale ze cewka cewka nie jest wielka łatwo namieżyć no i najważniejsze moim zdaniem ma super dyskryminacje :) jak coś mogę go bardziej opisać dla zainteresowanych :)Pozdrawiam
fiesta Napisano 8 Lipiec 2012 Autor Napisano 8 Lipiec 2012 No jakby kolega jan-80 mógł coś więcej o alphie napisać to byłbym wdzięczny.Tym bardziej że nówka kosztuje niecałe 800zł to raz a dwa ma za to potencjometr głośności czego ACE 150/250 brakuje i to w zasadzie go zdyskfalifikowało jak również to że ceny używek niewiele się różnią od nówek a brak pin-pointa nie robi żadnej poważnej przeszkody.Nadmienię że razem z kuzynem biegamy z pikawkami własnej konstrukcji i troszke zbieranie złomu się znudziło.
Hebda Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 Wszystkie tego typu pytania już nie jeden raz padały na forum.Uważam że kolejny wątek na ten sam temat jest zbędny.Akurat tak się składa że całe forum odkrywcy przetrzepałem i tyle się dowiedziałem co nic czyli każdy chwali swoje :))Mi się tak wydaje że najleprzym z podanych na plaże to będzie 150 "To że ktoś nie potrafi SAMODZIELNIE podjąć decyzji i potrzebuje wskazania paluszkiem en kup" nie jest powodem zakładania kolejnego wątku.Gdyż moim zdaniem którego bym nie wybrał i tak chłopak by się zadowolił--Mi się tak wydaje że najleprzym z podanych na plaże to będzie 150 "Samo sobie odpowiedziałeś.Potrzebujesz 50potwierdzeń by mieć podstawę w razie iezadowolenia" do argumentu ak mi radzili na forum"Trochę samodzielności.Choć trochę.
Pablooos Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 fiesta - Powiem Ci szczerze ze jednak lepiej nie miec potencjometru glosnosci niz tego zeby nie bylo pin pointa. Moze nie miales nigdy pinpointa dlatego tak Ci sie wydaje , tzn. to jest moje zdanie !
jan-80 Napisano 9 Lipiec 2012 Napisano 9 Lipiec 2012 Tak ja opisze ta alphe2000 bardziej bo myślę ze warto na chwile obecna jest mało na jej temat na forum ! wiec tak :PLUSY-bardzo dobra dyskryminacja (Jeszcze ma bardzo fajna rzecz w tej dyskryminacji ze jeśli mamy bardzo zaśmiecone miejsce np:łuskami a chcemy poszukiwać w tym miejscu bardziej wartościowych rzeczy to odrzucamy aluminium i wszystkie łuski karabinowe od lugera do mauzera nam nie łapie a łapie tylko rzeczy typu medale, klamry itp bardziej wartościowe :)- potencjometr głośności jest to spory + gdy wcześniej miało eis kanarka (gdy zawył do wszyscy się odrazu zbiegali ;) tylko trzeba pamiętać ze nie ściszać po niżej 4 bo wtedy przestaje dawać sygnał najwyższy :)- jedna bateria 9v z początku tego sam się obawiałem ale okazała się ona plusem mi starcza na przynajmniej 5 wypadów i u mnie w sklepie znanej firmy ta bateria nie jest droga bo tylko 5 zł- czwartym plusem jest cewka która jest dość solidnie zrobiona i nie trzeba dokupować osłony za 50zł jak miałem w 150-5 lat gwarancji -jest on dość leki co jest naprawdę ważne w długich poszukiwaniach 1,1kg ale jest świetnie wyważony No to były mniej więcej plusy teraz minusy MINUSY-brak pin-pointa ( mi osobiście nie robi to różnicy)i tak z minusów nic więcej ( jak narazie ) Pozdrawiam myślę ze pomogłem :)Ps: tu masz jeszcze dość ciekawy watek o wykrywaczach do tej ceny :)http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=702725#1419160
woytas Napisano 9 Lipiec 2012 Napisano 9 Lipiec 2012 Poszukaj używanego Solarisa - widziałem jak odkurzał plażę po 250.
fiesta Napisano 9 Lipiec 2012 Autor Napisano 9 Lipiec 2012 Dzięki panowie za cenne rady:)Zdecydowałem że młodemu kupie Alphe. Co do pin pointa to ja chodzę z domowej konstrukcji wykrywaczem (kret) i osobiście to jest mi zbedne a i tak podejżewam że kuzynek będzie kopał wszystko wiadomo.Pozdrawiam
SkunkWeed Napisano 10 Lipiec 2012 Napisano 10 Lipiec 2012 Ja czesałem plażę posiadaną Deltą 4000 z DD i ładnie piszczało pod cewką. M
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.