maladorf Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Napisano 21 Czerwiec 2012 Witam, wszystkich znawców tematu prosiłabym o informację na temat obrazu przedstawionego na zdjęciach, jego ewentualnej wartości.... Dodam, że był na obrazie podpis autora, lecz został on niestety zamazany. Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam!
maladorf Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Napisano 21 Czerwiec 2012 Witam, wszystkich znawców tematu prosiłabym o informację na temat obrazu przedstawionego na zdjęciach, jego ewentualnej wartości.... Dodam, że był na obrazie podpis autora, lecz został on niestety zamazany. Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam!
ryjec Napisano 26 Czerwiec 2012 Napisano 26 Czerwiec 2012 tego typu obrazy masowo produkowane były i są przez studentow" szkół malarskich [chodzi mi o artystów] To są typowe tematy, więc autorów może być specjalizujących" się w czymś takim bez liku, z czego 99% nieznanych. a co do tego typu gór to najczęściej spotyka się niemieckie chyba. Nie spodziewałbym się jakiejś dużej wartości tego dzieła. pozdrR
traper6 Napisano 24 Czerwiec 2012 Napisano 24 Czerwiec 2012 W Polsce takich widoków nie ma. Sugerując się tą (chyba) żaglówką, która majaczy na horyzoncie, stawiałbym na Austrię, ewentualnie Szwajcarię.
Swiety82 Napisano 25 Czerwiec 2012 Napisano 25 Czerwiec 2012 W sprawie wyceny przydałyby się wymiary obrazu. Na rewersie płótna nic nie ma?
Swiety82 Napisano 25 Czerwiec 2012 Napisano 25 Czerwiec 2012 I jeszcze jedno - obrazy z żaglówką były powszechnie malowane, to raczej żaden wyznacznik ;) Jestem w posiadaniu obrazu przedstawiającego też żaglówkę i jakieś greckopodobne - ruiny, a sam obraz namalowany w latach 30-tych w szkole malarstwa w Dreźnie. Mi to wygląda na typowy salonowiec" jakich wiele, ot zwykły pejzażyk. Faktura farby (wykonana w dodatku szpachelką malarską) jakoś mocno nie jest spękana, więc XX wiek, raczej nie starszy.
maladorf Napisano 25 Czerwiec 2012 Autor Napisano 25 Czerwiec 2012 Wymiary wraz z ramą wynoszą 143x100 cm. Na rewersie - rama dopatrzyłam się stempla 120, a poza tym nic. Jeżeli idą Państwo ropem" zachodu, to może byli jacyś malarze którzy typowo specjalizowali się w pejzażach górskich?Z góry dzięki za wszystkie odp. Pozdrawiam!
Pytanie
maladorf
Witam,
wszystkich znawców tematu prosiłabym o informację na temat obrazu przedstawionego na zdjęciach, jego ewentualnej wartości.... Dodam, że był na obrazie podpis autora, lecz został on niestety zamazany.
Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam!
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.