Witam! jakiś czas temu prawdopodobnie w marcu jak było jeszcze mało zieleni w lesie i dośc zimno , kolega znalazł w pewnym miejscu dziwną łuskę i pastę do obuwia z dobrolina" (ta szklana).Kilka tygodni później wybrałem się tam z kolegą okazało sie , że jest to fajne miejsce po jednej stronie taki niezły dołek po drugiej stronie drogi też dołek , coś jakby kiedyś było tam kopane(stara piaskowania , lub wydobywanie kamienia?).Ta stara lesna droga była porośnięta.Więc wziąłem wykrywacz w dłon i zabrałem się do pracy.Zszedłem do pierwszego dołu i wyszło 6 łusek , potem 2 kroki dalej-3 łuski i potem znów 5 , okazało się , że są z 44 roku.No więc pytanie nasunęło się , że może sobie niemcy tak o strzelali...Za 4 dni poszedłem obadać teren z tatem , poszliśmy do drugiego dołu i powychodziły ruskie łuski z ppsz , 2 jakieś dziwne , i jedna cała z nabojem tylko z korozją ( TRAFIŁA SPOWROTEM DO DOŁKU).No i teraz sobie wszystko notuję i chcę się dowiedzieć co tam się działo ale ta duża łuska stoi mi na drodze i nie mam pojęcia co to może być.Dzięki za pomoc
Pytanie
eksplorator1995
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.