pagi19 Napisano 18 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Panowie pomóżcie znalazłem go ostatnio ledwo widać na nim koronę czyściłem go wstępnie wodą z mydłem ale nic to nie dało tylko kolorów nabrał chciałbym kiedyś zobaczyć na nim koronę podajcie jakiś skuteczny sposób trochę szperałem na forum ale wolę spytać specjalistów nie chcę go zniszczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Z tego prusaka nic raczej nie będzie, jedyne do czego posunąłby się w tym wypadku to delikatna elektroliza w roztworze NaHCO3Jeżeli masz cierpliwość to wrzuć go do oliwki. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagi19 Napisano 18 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2012 a oliwka musi być z oliwy czy wystarczy zwykły olej ?a olej samochodowy też może być ?a co z kąpielą w kwasku cytrynowym lub w fosolu ? może przyniesie jakiś efekt pomóżcie doradźcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 oliwka jest do ...a co byś nie robił - szału z niego nie będzie. nie martw sie, znajdziesz jeszcze takie w lepszym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 oliwka jest do...." Prawda - po oliwce z oliwek marny efekt, ale próbować nie zaszkodzi.Inne oleje nie wchodzą w rachubę.Kwasek cytrynowy jest do amelinium" :DSpróbuj z tym fosolem, może coś wyciukasz z tego strucla, ale jak Tyfus pisał - znajdziesz lepszy. Nie przejmuj się jak go zniszczysz, próby i błędy to droga do celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagi19 Napisano 18 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2012 wielkie dzięki za wszystkie rady będę próbował coś z nim zrobić już chyba gorzej z nim nie będzie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagi19 Napisano 18 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2012 a odrdzewiacz np.WD-40 może pomóc czy raczej zaszkodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 WD40 i pochodne nie jest odrdzewiaczem.Zawiera głównie oleje i naftę. Służy zasadniczo do ozruszania" mechanizmów i znikomo(krótkoterminowo)konserwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Jeśli chceszspróbować odrdzewiaczem to jak pisał zbyniek - Fosol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 faktycznie ogryzek , może spróbuj elektro ladowarka od telefonu z sodą oczyszczoną tak jak radzi zbyniek. Moze nie bedzie tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagi19 Napisano 19 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2012 na początek spróbuje fosolem zobaczę co wyjdzie jak nie pomoże to będę próbował innych metod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagi19 Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2012 chyba trochę przesadziłem z fosolem chociaż korona jest trochę widoczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheAdam1978A Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 No niestety, czasem i tak bywa. Wszystko zależy od stanu fanta. Proponuję rozgrzać go nad kuchenką gazową aż pojaśnieje i do zimnej wody. Powinien nabrać jednakowego koloru i odpadnie to co ma odpaść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Nie podgrzewaj nad kuchenką i nie wsadzaj do wody bo w ogóle rezultat cię przerazi.Weź z kuchni takie mleczko do czyszczenia zlewów kuchennych ze stali nierdzewnej, nalej na drucik kuchenny do szorowania garnków (różne rodzaje są miękkie, sztywne) następnie zatop jak by guziczek w tym drucie zwiń i trzyj w rękach (warto ubrać rękawice gumową).Po chwili przepłucz pod wodą i ewentualnie powtarzaj proces.Będzie się guzik świecił trochę jak psu...wiadomo co, ale to co tam zostało będzie widoczne, mi ostatnio na łące wyszły 3 haki mundurowe pruskie też w opłakanym stanie ale coś tam na nich widać po zabiegu, wolę takie aby sobie leżały niż zasyfionepozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Czas włożony w czyszczenie tej padliny lepiej byś wykorzystał na poszukiwanie takowego w lepszym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagi19 Napisano 30 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2012 już znalazłem :) a tamtego dałem na kuchni to moje początki więc będę próbował różnych metod czyszczących dzięki za wszystkie rady pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagi19 Napisano 10 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2012 a tak wygląda guzik po podgrzaniu nad kuchnią i przetarciu miękką szczotka miedzianą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.