next3 Napisano 23 Lipiec 2012 Napisano 23 Lipiec 2012 Witam Kolegów. Jakiś czas temu poznałem kogoś, kto na eksploracji Kotliny Kłodzkiej zjadł zęby /dosłownie ...:-)/Po tym co mi opowiedział i co pisze Goryl, sugeruję aby samodzielnie nie penetrować tej miejscówki. Znajdź sobie kogoś zaufanego i pracuj bardzo ostrożnie. Nie wiem czy cieszyłbym się ze znalezienia tego co może tam być, ale samo poszukiwanie to prawdziwa przygoda....Mimo wszystko ja się nie piszę :-)Powodzenia i szczęścia życzę....
GORYL Napisano 23 Lipiec 2012 Autor Napisano 23 Lipiec 2012 Prawdopodobnie znamy się",ale to inna bajka...W końcu będę musiał prosić o zablokowanie wątku....Cały w tym ambaras żeby dwoje chciało na raz..."
Pablooos Napisano 23 Lipiec 2012 Napisano 23 Lipiec 2012 GORYL - Nie obraz sie Kolego ale ten twoj temat ciagnie sie jak flaki z olejem. Czasami jak czytam to mam wrazenie ze to jakas zgadywanka albo quiz. Poltora miesiaca temu zalozyles temat i poza kilkoma fotkami to niewiele sie w twoim temacie wydarzylo i prawie tyle samo wiadomo , poza pisaniem postów na forum chyba nic wiecej nie robisz w tym temacie. Pozdro
GORYL Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Napisano 24 Lipiec 2012 Wiesz ile zjesz... też się nie obrażaj,ale jak nie jesteś zorientowany o co come on" to nie zabieraj głosu.Tyle.P.S.Temat ciągle idzie do przodu,co nie oznacza,że muszę tu w tym miejscu opisywać to dla odkrywców co odkrywają wszystko przez internet"...Trzeba czasem ruszyć szanowne 4 litery.
kopijnik2 Napisano 24 Lipiec 2012 Napisano 24 Lipiec 2012 ruszruszajdokumentuj dobrze---------------a dopiero potem wysnuwaj wnioskipodsumowanie:- wychodnia skalna- ujęcie wody - pokrywa wygląda na współczesną - więcej fotek na detale- lokalizacja podszczytowa" (w znaczeniu - oddalona od węzła drogowego)- piwniczka - niedoskonała obudowa kamienna- słupki murowane kamienne - przy samotniku - w rozstawie ok. 1m- napisy kute - na 1909 rok- nazwa szlaku - w kamieniu wykuta------------------------nawiązanie do Riese - klamrą i legendą - :)http://www.riesengebirgler.de/gebirge/orte/Baberhaeuser.htmmasz rozwój struktury turystycznej w rejonie - na przełomie wiekówczyli:ruszruszajdokumentuj dobrze - a dopiero potem zawracaj głowę
kopijnik2 Napisano 4 Wrzesień 2012 Napisano 4 Wrzesień 2012 no już lepiej...masz dwa a ten drugi jest ciekawszy...
GORYL Napisano 14 Czerwiec 2014 Autor Napisano 14 Czerwiec 2014 Witam po przerwie w której bardzo dużo się wydarzyło.Po licznych wyprawach orientacyjnych i godzinach analizowania papierów" i faktów z życia swego i ostatnich żyjących"i znających temat... ,których nie brakowało i nie przestanie...po mojej analizie i odkryciach jakich dokonałem dzięki swojej naturze ;) itp... poznałem temat powstania i zniszczenia" tego tunelu. Poznałem też całą prawdę o tym miejscu,o torach,celu w czasach wojennych i powojennych" ...Więc podsumowując temat: Z tej strony o której pisałem nie ma sensu kopać",za to jest miejsce które śmiem przypisać do tematu.Ale o tym Później"...
marecki. Napisano 16 Czerwiec 2014 Napisano 16 Czerwiec 2014 jak powstal ten tunel ?czemu sluzyl ?dlaczego go zniszczono ?
GORYL Napisano 17 Styczeń 2015 Autor Napisano 17 Styczeń 2015 Jestem raczej zaniepokojony Pana postem.
Gość Napisano 17 Styczeń 2015 Napisano 17 Styczeń 2015 Dlaczego Goryl? Z Mareckim znamy się, obaj jesteśmy ciekawi jaki był rozwój sprawy. Wszyscy latają po Riiese od kilkunastu/kilkudziesięciu lat, a inne tereny są nieco traktowane po macoszemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.