next3 Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 Witam Kolegów. Jakiś czas temu poznałem kogoś, kto na eksploracji Kotliny Kłodzkiej zjadł zęby /dosłownie ...:-)/Po tym co mi opowiedział i co pisze Goryl, sugeruję aby samodzielnie nie penetrować tej miejscówki. Znajdź sobie kogoś zaufanego i pracuj bardzo ostrożnie. Nie wiem czy cieszyłbym się ze znalezienia tego co może tam być, ale samo poszukiwanie to prawdziwa przygoda....Mimo wszystko ja się nie piszę :-)Powodzenia i szczęścia życzę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 23 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2012 Prawdopodobnie znamy się",ale to inna bajka...W końcu będę musiał prosić o zablokowanie wątku....Cały w tym ambaras żeby dwoje chciało na raz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 23 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2012 Pisząc mało,dużo się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablooos Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 GORYL - Nie obraz sie Kolego ale ten twoj temat ciagnie sie jak flaki z olejem. Czasami jak czytam to mam wrazenie ze to jakas zgadywanka albo quiz. Poltora miesiaca temu zalozyles temat i poza kilkoma fotkami to niewiele sie w twoim temacie wydarzylo i prawie tyle samo wiadomo , poza pisaniem postów na forum chyba nic wiecej nie robisz w tym temacie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2012 Wiesz ile zjesz... też się nie obrażaj,ale jak nie jesteś zorientowany o co come on" to nie zabieraj głosu.Tyle.P.S.Temat ciągle idzie do przodu,co nie oznacza,że muszę tu w tym miejscu opisywać to dla odkrywców co odkrywają wszystko przez internet"...Trzeba czasem ruszyć szanowne 4 litery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 24 Lipiec 2012 Share Napisano 24 Lipiec 2012 ruszruszajdokumentuj dobrze---------------a dopiero potem wysnuwaj wnioskipodsumowanie:- wychodnia skalna- ujęcie wody - pokrywa wygląda na współczesną - więcej fotek na detale- lokalizacja podszczytowa" (w znaczeniu - oddalona od węzła drogowego)- piwniczka - niedoskonała obudowa kamienna- słupki murowane kamienne - przy samotniku - w rozstawie ok. 1m- napisy kute - na 1909 rok- nazwa szlaku - w kamieniu wykuta------------------------nawiązanie do Riese - klamrą i legendą - :)http://www.riesengebirgler.de/gebirge/orte/Baberhaeuser.htmmasz rozwój struktury turystycznej w rejonie - na przełomie wiekówczyli:ruszruszajdokumentuj dobrze - a dopiero potem zawracaj głowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 no już lepiej...masz dwa a ten drugi jest ciekawszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 14 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Witam po przerwie w której bardzo dużo się wydarzyło.Po licznych wyprawach orientacyjnych i godzinach analizowania papierów" i faktów z życia swego i ostatnich żyjących"i znających temat... ,których nie brakowało i nie przestanie...po mojej analizie i odkryciach jakich dokonałem dzięki swojej naturze ;) itp... poznałem temat powstania i zniszczenia" tego tunelu. Poznałem też całą prawdę o tym miejscu,o torach,celu w czasach wojennych i powojennych" ...Więc podsumowując temat: Z tej strony o której pisałem nie ma sensu kopać",za to jest miejsce które śmiem przypisać do tematu.Ale o tym Później"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 16 Czerwiec 2014 Share Napisano 16 Czerwiec 2014 jak powstal ten tunel ?czemu sluzyl ?dlaczego go zniszczono ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Grudzień 2014 Share Napisano 5 Grudzień 2014 Goryl, ciekawą akcję wykonałeś. Będzie c.d.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORYL Napisano 17 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2015 Jestem raczej zaniepokojony Pana postem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Styczeń 2015 Share Napisano 17 Styczeń 2015 Dlaczego Goryl? Z Mareckim znamy się, obaj jesteśmy ciekawi jaki był rozwój sprawy. Wszyscy latają po Riiese od kilkunastu/kilkudziesięciu lat, a inne tereny są nieco traktowane po macoszemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.