kopijnik2 Napisano 23 Maj 2012 Autor Share Napisano 23 Maj 2012 - Jestem Rosjanką! - tłumaczy księżna Lwow. - Urodziłam się w rosyjskiej prawosławnej rodzinie. Dobra, iała" Rosjanka, która walczyła o Polskę z białoruskimi prawosławnymi chłopami, którzy nawet nie wiedzieli, że są przeciwnikami tejże Polski.http://www.przegladprawoslawny.pl/articles.php?id_n=70&id=8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traper7 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Rozumiem, że mieszkasz w Łozicach albo Puchałach i jesteś potomkiem ofiar andytów z lasu?" Bo jeśli nie, to nie wiem po co w takiej formie zamieszczasz post. Pani Lidia Lwow to prześwietna postać i wzór do naśladowania dla młodego pokolenia. Polska stała się jej druga Ojczyzną i walkę w jej obronie przypłaciła wieloletnim więzieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 24 Maj 2012 Autor Share Napisano 24 Maj 2012 to słabo" rozumiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark75 Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Traper to stary artykuł i zresztą tam zawsze w podobny sposób piszą , myślę ze kopijnik nie miał nic złego na myśli zamieszczając ten link, i z Puchał nikt nie został zabity wtedy gdy rozstrzeliwano wozaków a Pani Lidia jest bardzo sympatyczną osobą Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horseman Napisano 4 Październik 2013 Share Napisano 4 Październik 2013 Znam Puchały Stare,wiem gdzie sa groby wozaków.Znam tez kilka osób które maja własny poglad na te sprawy.A było według nich tak:Pod koniec 1945 roku w grudniu AKO zrobiła akcję w Bielsku Podlaskim,zdobyto posterunek MO,NKWD,oraz urząd miasta.W urzędzie miejskim znaleziono listy/petycje osób które pragnęły przyłączenia powiatu Bielsk Podlaski do republiki białoruskiej.Petycje były z imienia,nazwiska i miejsca zamieszkania.Poczatkowo chciano zmusic owych patriotów" aby opusciły teren Polski,dostały termin,a ze nie zastosowały sie do tego,nastapiły pacyfikacje!To tak w skrócie.jeśli ktoś zna Bielsk z czasów komuny,to zapewne wie ze było to miasto dobrze zaopatrzone w rózne deficytowe towary,jak i Siemiatycze.Kosztem Brańska rozwijał sie Bielsk,a kadra partyjna/komunistyczna rozlała sie po całej Polsce!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.