Skocz do zawartości

Spotkanie w Towarzystwie Przyjaciól Sopotu

oksio

Rekomendowane odpowiedzi

Ja panowie juz prawie jestem posiadaczem UAZ-a , mozemy jechac w puszcze nawet hehe :).

Ja kupilem na jarmarku tylko :
bluze rosyjska (kangurek) z 1969 z odznaka gwardyjska :)
ksiazeczke wojskowa oficera woruzenije sil CCCP z 1967
kumpel ksiazeczke pani z konsomolca z 1939-1946 roku :)
i to wsio :)
Nawet destruktow nie ma w rosadnej cenie.

Wogole robie skup destruktow(dziury,rdza itd) helmow niemieckich ! Kto ma i nie chce moze mi sprzedac ( maks 30zl za sztuke) .

Spotkanie moze pod koniec przyszlego tygodnia ?

• Odpowiedzi 294
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam
Wakacje dają się wszystkim we znaki hehe, za gorąco żeby łazic po lasach i polach. Spotkanie bedzie raczej po 15.08 wtedy to jak napisał oksiu orzeł ląduje" hehe ten lubi sobie dodawać ;), ale co zrobić przywilej szefa hehe

Pozdrowienia dla wszystkich
Heruss
PS.ciekawe czy wyciagneliscie cos z ziemi ciekawego?

czesc
wlasnie znowu gnam do pracy i tak do konca tygodnia :(((
musze gdzies sie wybrac na wykopki bo mnie szlak trafi ;)

Ps. berlin tak odrazu jestes pewny, ze spodoba sie tobie nasza grupa??? przyjdz na spotkanie pogadasz z ludzmi i ocenisz czy warto........ co do owych" to raczej nie jestesmy zamknieta grupa???

Pzdro
BIL

dzieki Heruss, dzieki jestem wielki ;)
moze to nie jest temat na forum.....Chlopaki wydaje mi sie, ze od jakiegos czasu dzialamy troche w zly sposob. Nasza struktuwa wyglada miej wiecej tak: Zbyszek ( oczywisce za to co robi nalezy go podziwiac ) zalatwia wypady ( chodzi o te troche wieksze wyjazdy ) do tego dochodzi Heruss no i Andrzej ( jesli kogos ominolem to sory ) a cala reszta razem ze mna siedzi i czeka na gotowe. Nie jest to jakas forma ataku (nie jestem az tak glupi zeby atakowac swoja osobe) ale próba spojrzenia na to co jest-nie jest zle ale moze byc lepiej: kilka moich propozycji
- powinno byc kilku (ok. 4 )ludzi, ktorzy mieli by troche wieksze obowiazki od reszty tj. zalatwianie spraw zwiazanych z wyjazdem itp. ( oczywiscie pozycji Oksia nikt nie podwaza ale pozostala 3 mogla by sie zmieniac rotacyjnie-jesli ktos nie czol by sie na silach tj. kompletny brak czasu, oczywiscie moglby odmowic ( propozycja utworzenia jakiejs struktury, teraz jest Zbyszek i wokol niego reszta tak naprawde to na nim spoczywa wiekszosc zeczy-on sie z tym dobrze czuje :) )
- powinnismy w koncu ustalic kto zajmie nasza strona internetowa puki co wielu chcialo nie wielu cos zdzialalo ( chyba??? ). Wydaje mi sie, ze tym zagadnieniem powinno sie zajac 2 ludzi ( przynajmiej na poczatku ) z tego wzgledu, iz jest troche danych do wprowadzenia-oby ich liczba sie nie zmniejszala, w razie choroby jednego drugi moze go zastapic i strona dziala nadal........
- trzeba ustalic kto zajmie sie pisaniem tekstow do prasy ( Sztutowo, Warcino juz chyba upadly ) a mialy byc umieszczone w gazetach-o ile mnie pamiec nie myli to zainteresowanie naszym wypadem do Sztutowa wyrazila redakcja Odkrywcy. Mam nadzieje, ze nikt nie ma nic przeciwko umieszczaniu relacji z wypadow w srodkach masowego przekazu, ma to swoje plusy i minusy........
- moze jakis fotograf ( wiem, ze jest kilka aparatow, niedlugo powinno byc wiecej ;) )taka osoba jest w wielu grupach ktore nie tylko kopia i sie bunkruja tak jak my ;). Na tej osobie spoczywala by odpowiedzialnosc za dostarczenie zdjec adminowi strony a on juz by wiedzial co z tym zrobic

pozostaja jeszcze takie pierdoly jak :
legitymacja naszej sekcji, czy ktos ma przygotowany projekt ??? wiem, ze przynajmiej jeden z naszych kolegow ma wtyki w drukarni moze dalo by rade zalatwic tam projekt ( na jednym ze spotkan naszkicowali bysmy na kartce papieru jak to widzimy a ludzie, ktorzy sie na tym znaja chyba lepiej od nas ??? zrobili by gotowy projekt ) moze jeszcze dalo by rade zalatwic druk :)
a teraz troche fantazji: kiedys rozmawialem z Piotrkiem o koszulkach z naszym logiem i powiedzial, ze moze dalo by rade zalatwic to za grosze, nie wiem jak wy ale ja bym chcial miec koszulke z napisem np. TPS a pod tym sekcja historyczno-eksploracyjna do tego adres strony ;)

no to juz chyba wszystko co mi dzisiaj przyszlo do glowy przemyslcie to so napisalem moze chociaz niektore z podpunktow poprawia dzialenie naszej sekcji ( jak juz napisalem nie jest zle ale moze byc lepiej )

Pzrdo
BIL

Witam
Wiesz co Bil masz duzo racji w tym co mowisz, nie wszystko moze zrobic jedna osoba lub kilka.W stowarzyszeniu jest nas kilkunastu w porywach do kilkudziesieci, ale jakos nikt nic nie proponuje i jak cos sie kroi to wszyscy zacieraja rece (lub biadolą że daleko trz jechac) a cholera nic nie robia i czekaja jak jackieś harcerzyki az druzynowy da znak do wymarszu, tez insza inszosc, ze to forum nie po to zeby biadolic ale.... pozostaje czasem niesmak, a nad stronka hehe pracuje wlasnie (oczywiscie nieprofesjonalnie, ale komp zrobil mi psikus i stracilem troche danych) A najwazniejsze, jestesmy publiczna organizacją i mysle ze na fotkach z wypraw nie musimy kodować twarzy.(jak to robią inni) Co wy na to?
Dajcie znać żeby pozniej nie bylo pretensji
Pozdrowienia
Marcin(Heruss)

Dobrze prawi Bil.
Proponuje na nastepne spotkanie nich każdy z nas zastanowi się co faktycznie może zrobic żeby to wszystko właściwie się kręciło. W czym jest dobry :)
Zproponujcie miejsca następnych wypadów tak żeby w oparciu o baze noclegową można było zaliczyć dwa lub trzy w razie braku efektów w pierwszym.
Z mojej strony mogę się zająć organizacją , opracowaniem miejsc wypadu ( co było a nie jest ), mapy , plany , historia.

Jacek

czesc
dzieki za te pochwaly ;) ale piszac wczoraj post nie liczylem na to. Chodzilo mi tylko o lapsza organizacje ( np. Warcino- moj transport :) ) i o to zeby nie marnowac wicej okazji jakie nam daje zycie.... Wydaje mi sie, ze takimi okazjami mogly-moga byc nasze relacje z wyjazdow, mozliwa do organizacji wystawa w obozie???. Moim zdaniem wlasnie poprzez takie srodki jestesmy w stanie dotrzec do miejsc nowych nie znanych NIE RUSZANYCH. Jesli zas chodzi o to czym moge sie zajac to chyba nie ma wiekszych problemow z czym kolwiek :)

Ps. Heruss co do zdjec to nie mam nic przeciwko aczkolwiek jestem malo fotogeniczny, wiec moze jednak by sie przydalo zaslonic moja twarz ( jesli ktos uzna, ze nie odpowiada mu to iz jego twarz jest widoczna na zdjeciu, to mozna wtedy zrobic cenzure )

Pzdro
BIL

Witam wszystkich
Wiesz co Bil przeginasz z tą fotogenicznością hehe ja jak patrze na swoje foty to zawsze wydaje mi sie ze jakis idiota jest na zdjeciach ....a to niestety ja ;) ale to normalne, ale jak chcesz to nie ma problemu.
A teraz przytaczam slowa z meilaka od wodza" z angli (hehe uciekl jak nasz rzad w 39, ale wraca szybciej ;)):przylączam sie do tego co pisze bill,bardzo bym chcial zeby inni wykazywali wiecej inicjatywy bo do cholery skad ma czlowiek wiedziec ze cos sie podoba czy nie. po powrocie trza pogadac a nie oglądac sie na innych.jest troche spraw ktore sie przesunely w czasie ale jak sie. dupy nie ruszy kupa to nie ma co sie uzewnetrzniac ale mozna to zrobic na spotkaniu .podzial obozwiazkow jest mi na reke co by uniknac zarzutow ze "glos wodza jest glosem ludu tyle k... laciny na dzis"
Oksiu
To byl glos WODZA zza Atlantyku.
Pozdro
Heruss
PS.Odezwal sie do mnie Kazik, obiecal pomoc w robieniu na ile mu zdrowie pozwoli, chwała mu za to.Kazik wracaj szybko do zdrowia nie daj sie konowałom, troche za miły jestes dla nich.

Bill ma racje :).

Ja sie moge zglosic na fotografa :) Kupilem ostatnio kartę 128 mega hehe :). Moge sie zajmowac obróbką zdjec tj. ustawianie rozsądnych wielkosci na www jak i bede moge je zbiorowo wywolac. Np. 10 osob chce foto nr. 5 to ide do Kodaka z CD i bede miec :). Sadze ze ja sie zglaszam do tej funkcji chyba ze ktos inny chce. I umiem robic ladne zdjecia :) Macie 2 galerie w odkrywcy. Westerplatte zimą to moja ulubiona ;P , i schron w centrym gdanska tyz ale tam brzydki fotki :).

Pozdrawiam !

czesc
widze, ze u nas znowu troche przyschlo", miejmy nadzieje, ze w najblizsza srode odbedzie sie spotkanie i moze uda sie wykolowac jakis wypad na przyszly weekend.
chlopaki nie wiecie moze jak sie ma nasza legitymacja ( sekcji ) od jakiegos czasu mam chec cos zrobic w tym kierunku ale nie wiem czy jest taka potrzeba ( kots inny sie tym zajal??? )

Ps. moze ktos mi przeslac na e-mail zdjecia z Warcina???? jeszcze ich chyba nie widzialem :)

Pzdro
BIL

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie