Tom Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Reszte dostaniecie pocztą albo inną drogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Dzieki za szybkie zdjecia. W sumie szkoda, ze w zadnym z fortow nie zrobiono np. muzeum sprzetu militarnego - napewno eksponaty znalazlyby sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 witam chlopaki chyba ktos sobie robi jaja!!!!! oczywiscie nie byla to moja ostatnia wyprawa, nie moglem wczesniej odpowiedziec bo bylem w pracy :-((( nie wiem czy byla to glupia prowokacja czy ktos mowil serio??? ale jak mnie wkurwi to mu zrobie mlyn kolo dupy !!!!!!!!!!! sory za ta wulgaryzmy ale nie wiem co to za idiota pisze takie tekstyPzdro bil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 wydaje mi sie, ze ?black mamba? to nie jest osoba, ktora byla z nami na wypadzie jesli o czyms nie wiem to niech mnie uswiadomi chlopaki trzeba by odbyc jakies spotkanie w siedzibie w tym tygodniu raczej nie damy rady ale w przyszlym??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oksio Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2004 I słowo stało się ciałem"czy 05.05.2004 czyli środa w dworku o 18-tej może być.pozdrawiam!Wasz oddany Oksiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 czesc zaproponowany termin pasuje mi w 100% wiec moge zapewnic, ze pojawie sie napewno :-)Pzdro BIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanshin Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 ja też. oksiu nie zapomnij dla mnie deklaracji członkowskiej!pzdrSanshin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 od dzisiaj chyba zmienie nick na -Kill Bill- ;-))))pzdrobil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioterek Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Mi również odpowiada termin spotkania.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 a moze na Kill mamba? Termin chyba mi pasuje a tak przy okazji czy interesuje kolegow wykladzik nt. partyzantki powojennej na Pomorzu - moze udaloby sie cos zorganizowac w ramach naszych spotkan. Pozdro Pit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 28 Kwiecień 2004 Share Napisano 28 Kwiecień 2004 czesc ja jestem otwarty na wszelkie tematy zwiazane posrednio i bezposrednio z naszym chobby......Ps. moze jakis maly wypad w teren w ten weeekend?????????? czekam na propozycje-musze sie gdzies wybrac bo mi sprzet kurzem przyrosnie a to niedopuszczalne :P pzdroBIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 28 Kwiecień 2004 Share Napisano 28 Kwiecień 2004 mysle, ze warto zobaczyc........ piatek 22 00 Poszukiwanie Bursztynowej Komnaty" w TVN7-moze w koncu ja znajda ;) pzdrobil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 czy ktos ogladal film od poczatku do konca ???? musze przyznac, ze mi sie to nie udalo. W mojej ocenie film byl denny, jak zwykle pelno sciem jak to u niemcow.Ps. ale bylo tez troche nowych faktow np. pierwszy raz slyszalem, ze bydowe BK zlecil ?car niemiecki?- ci to maja fantazje :))) PzdroBIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Wiem, ze ten temat byl juz poruszany wiele razy, ale wczoraj z mlodym sprawdzalem jedno pasmo wzgorz w dolinie Samborowa( ludzie z Trojmiasta chyba wiedza o co chodzi) - w sumie nic szczegolnego - pelno lusek i naboi - na koniec zajrzalem w miejsce gdzie wg. kolegi lezalo 5ciu Niemcow - miejsce nie trudno znalesc - rozgrzebane, manierka i jakies tam puszki pomieszane z koscmi praktycznie na wierzchu....troszke sie zdenerwowalem jak obok znalazlem guziki i... zloty zab walajace sie w lisciach - znak rozkopania i wrecz wyrywania zebow (!!!!) - duze metale( alu) zabralem i zakopalem w innym miejscu obok - zeby kolejny raz ktos tego nie grzebal, zab dorzucilem do kosci i tez zasypalem - no i tak sie zastanawiam co tu jest nie tak - ponoc zgloszone to jest do jakiejs fundacji Pamiec czy cos takiego i nikt sie tym nie zajmuje - czy znacie jakies udane akcje w stylu zgloszenie - ekshumacja? Z drugiej strony to rozumiem, ze jak ktos trafi przypadkiem na takie miejsce z kosciami i sprzetem, ktore wcale nie jest oznaczone np. w okopie to zbada je dokladnie, oporzadzenie zabierze a o znalezionym szkielecie powiadamia odpowiednie (?) instytucje ktorym przekazuje materialy umozliwiajace ew. identyfikacje ( np. niesmiertelnik) - reakcja powinna byc w miare szybka a ja mam propozycje zeby jednak nic metalowego nie zostawiac w tym miejscu albo usypac kopczyk i wyraznie oznaczyc bo w przeciwnym razie znowu kolejny raz miejsce to bedzie przekopane ( ilosc ludzi z wykrywkami jest niesamowita). Jesli mozecie to podzielcie sie swoimi doswiadczeniami i opiniami w tym wzgledzie Powrót do góry SzkodnikPorucznikDołączył: 12 Gru 2002Posty: 301Wykrywacz: nos i czuły węch Wysłany: Wto Maj 04, 2004 09:31 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Witam Kolega mający babcię pod częstochową opisywał ekshumację przeprowadzona przez własnie wyżej wymieniona fundację Pojednanie - Pamięc. Zbiorowa mogiła została rozkopana,po odjeździe tych ludzi kolega z ciekawości poszedł tam zobaczyć i ujrzał widok podobny do tego jaki y zastałeś: porozrzucane kosci, szczęka walająca się po trawie, piszczele wystające z ziemi. A ztymi zgłoszeniami bywa róznie w takiej wsi niedaleko mnie zgłoszony jest zbiorowy grób niemców, wg miejscowej ludności ma ich tam byc około 14. Jak na razie od 4 lat nikt sie z tej fundacj nie zgłosił.Całe szczęście, że grób ten jest na prywatnym polu i niekt nie ma do niego dostępu. Pozdrawiam Wkleilem swoj post z poszukiwaniaskarbow - czy macie podobne doswiadczenia? menazke przstrzelona(?) wzialem bo na niej jest cos wydrapane - pokaze na spotkaniu - moze przyda sie tej fundacji przy identyfikacji a na miejscu sciagnelaby kolejnego poszukiwacza metalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioterek Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 I znowu muszę zostać w pracy..... A już byłem pewien, że tym razem uda mi się przybyć na spotkanie:(Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 Cholera - znowu musialem w pracy siedziec!!! Co nowego slychac - jakies wypadziki? Jak tam Piaski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Pit,CD z fotkami ma dla Ciebie Bill ,skontaktuj się z nim . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Za foty z gory dziekuje - jakos sie chyba z Billem spotkamy, a gdzies pokopujecie w tym deszczu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 Cos was wcielo??!!! Chcialem sie dowiedziec kiedy nastepne spotkanie bo ostatnio nie moglem byc. Pozdro!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 czescsory Pit za zdjecia ale mysle, ze na dniach je dostaniesz ...... niestety mam teraz szkole i w konsekwencji zero czasu Pzdro bIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Witam. Jak wam się podoba moje dzisiejsze znależisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedrunk Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Mnie sie bardzo podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 Chyba musisz sie przyłaczyć do TPS :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.