Zwłoka Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Witam,chcialbym zasiegnac waszej fachowej rady i dowiedziec, ile moze byc warta ta ksiazka.Pewna pani chce ja sprzedac i mnie poprosila o przyblizona jej wartosc.Pozdrawiam
Krychus Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 http://www.abebooks.co.uk/neue-Naturheilmethode-Walser/5729523979/bdCena po prawej, 35 funtów na tej aukcji.Pozdrawiam, K.
Zwłoka Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Kolego Krychus jestes wielki.Dzieki serdeczne za pomoc.
JanW Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Aby nie tworzyć nowego postu doklejam" się. Przeglądałem ostatnio książkę. Wydana w 1933 r. Duża ilość zdjęć. Co do zdjęć. Zdjęcia są w niej wklejane, każde oznaczone numerem, opisem na spodniej stronie. Niczym współczesna wersja książeczek dla dzieci, gdzie wkleja się naklejki znalezione w chipsach, czekoladkach itp.
Tomasz70 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Wg. portalu amazon: Słynna ksiązka z obrazkami z opakowań papierosów, wynik wspólnego wysiłku centralnych organów NSDAP i Cigaretten Bilderdienst z Hamburga. Książka śledzi historię NSDAP od początku do 1933. Ksiązki były oryginalnie wydawane jako puste albumy bez fotografii. Przy zakupie określonych marek papierosów, nabywca znajdował w środku kupon, który mógł wysłać do firmy wydającej album w celu uzyskania pakietu zdjęć do wklejenia w albumie. (...) Książke publikowano poczatkowo wyłącznie z czarno-białymi obrazkami, później jednak pojawiły się wspaniałe kolorowe fotografie Agfa. Książka ma 152 strony i zadziwiające 48 calowe panoramiczne wkładki, pokazujące sztandary SA i SS na zjeździe partii w Norymberdze. (...)"Jeśli chodzi o cenę to w zależności od stanu zachowania i kompletności:http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B000MKDKNW/ref=dp_olp_used/189-8227860-1064750?ie=UTF8&condition=used
Question
Zwłoka
Witam,chcialbym zasiegnac waszej fachowej rady i dowiedziec, ile moze byc warta ta ksiazka.Pewna pani chce ja sprzedac i mnie poprosila o przyblizona jej wartosc.Pozdrawiam
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.