Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecka ksiazka

Zwłoka

Pytanie

Napisano

Witam,chcialbym zasiegnac waszej fachowej rady i dowiedziec, ile moze byc warta ta ksiazka.Pewna pani chce ja sprzedac i mnie poprosila o przyblizona jej wartosc.Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aby nie tworzyć nowego postu doklejam" się.

Przeglądałem ostatnio książkę. Wydana w 1933 r. Duża ilość zdjęć. Co do zdjęć. Zdjęcia są w niej wklejane, każde oznaczone numerem, opisem na spodniej stronie. Niczym współczesna wersja książeczek dla dzieci, gdzie wkleja się naklejki znalezione w chipsach, czekoladkach itp.

Napisano
Wg. portalu amazon:
Słynna ksiązka z obrazkami z opakowań papierosów, wynik wspólnego wysiłku centralnych organów NSDAP i Cigaretten Bilderdienst z Hamburga. Książka śledzi historię NSDAP od początku do 1933. Ksiązki były oryginalnie wydawane jako puste albumy bez fotografii. Przy zakupie określonych marek papierosów, nabywca znajdował w środku kupon, który mógł wysłać do firmy wydającej album w celu uzyskania pakietu zdjęć do wklejenia w albumie. (...) Książke publikowano poczatkowo wyłącznie z czarno-białymi obrazkami, później jednak pojawiły się wspaniałe kolorowe fotografie Agfa. Książka ma 152 strony i zadziwiające 48 calowe panoramiczne wkładki, pokazujące sztandary SA i SS na zjeździe partii w Norymberdze. (...)"

Jeśli chodzi o cenę to w zależności od stanu zachowania i kompletności:
http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B000MKDKNW/ref=dp_olp_used/189-8227860-1064750?ie=UTF8&condition=used

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie