Skocz do zawartości
  • 0

Stwórzmy wspólnie katalog guzików.

Łukasz

Pytanie

Witam! Od pewnego czasu zacząłem awić się" w zbieranie różnego typu drobiazgów jako dokładki do militariów. Do domu znoszę głównie carskie monety, ale ostatnio także guziczki. Katalogi monet, owszem są, dostęp do nich nie stwarza większego problemu. Niestety literatury ukazującej guziki nie znalazłem. Stąd mój pomysł. Na pewno spora część z nas ma w zbiorze przynajmniej parę sztuk. Wrzućmy na forum fotki, które pomogą czasem w identyfikacji, pogłębią wiedzę. Na post na temat carskich klamer odpowiedziało wielu, wielu też wyraziło swój zachwyt różnorodnością klamer. Dlatego myślę, że pomysł z guzikami tez ma szansę wypalić :) Pozdrawiam, Łukasz

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Raned no teraz to mnie ugodziles w najbardziej bolesne miejsce! Jak wspominalem guziki napoleonskie sa dla mnie the best! Czy wiesz cos wiecej o tych guzikach? No i - jesli to nie tajemnica napisz cos o kulisach ich znalezienia.
I jeszcze jedno pytanko: Skoro masz dwa takie same guziczki, to do ktorego jestes bardziej przywiazany? ;)

Temat rzeka, przydałoby się go tylko nieco zawęzić, bo wkrótce zostanie zaśmiecony" pospolitymi guzikami, jak już widać. Ale pomysł niezły.

Guzik z ostatniej niedzieli: z monogramem cara Mikołaja II, wytw. Kopijkin St. Petersburg, mosiądz, śr. 22 mm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie