Jump to content
  • 0

Stalag do rozszyfrowania.

kribmw

Question

Posted
Witam!!Trafił mi sie dzisiaj Stalag obozowy i nurtuje mnie pytanie czy po nr da sie rozszyfrować do jakiego więźnia należał .Wiem już ze jest to Stalag z dawnego obozu dla jeńców w miejscowości Kamiensk w dawnych prusach wschodnich i ze raczej należał do żołnierza bo ma dość niski nr.jeśli ktoś jest w stanie pomoc bede wdzięczny. Stalag IA nr 5035.R

7 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Witam!!Trafił mi sie dzisiaj Stalag obozowy i nurtuje mnie pytanie czy po nr da sie rozszyfrować do jakiego więźnia należał .Wiem już ze jest to Stalag z dawnego obozu dla jeńców w miejscowości Kamiensk w dawnych prusach wschodnich i ze raczej należał do żołnierza bo ma dość niski nr.jeśli ktoś jest w stanie pomoc bede wdzięczny. Stalag IA nr 5035.R
Posted
Troszkę to dziwne bo wyczytałem ze do końca 39 roku było tam około 40tys więźniów a mój ma dość niski nr5035.skąd tam więzień sowiecki.Może zamiast R jest P co pewnie oznaczało by polskiego jeńca.
Posted
Czyli z tego wynika ze esiole z Dziemian zwerbowali sobie nawet Sowietów do budowy poligonu.Zaciekawil mnie ten Stalag bo chyba pierwszy wyszedł z mojej okolicy.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information