Lukasz1110 Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Witam. Szukam jakichś informacji o tej wpince. Na tarczy praktycznie niewidoczna data 1831. Średnica- 21mm. Nie da się nie zauważyć, że jest francuska, ale chciałbym wiedzieć coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 siema,nieważne że nie widoczna,ale daj foty awersu i rewersu i bok, no i lepsze foty jeśli możesz.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 po łacinie to honor i kraj jeśli dobrze tłumacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 źle tłumaczysz - właściwie : Honor i Ojczyzna" dla Francuzów to ważne motto, które jest umieszczone nawet na odznaczeniu Legii Honorowej - najwyższym odznaczeniu przyznawanym przez rząd francuski. http://pl.wikipedia.org/wiki/Legia_Honorowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz1110 Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Chyba lepsze foto awersu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz1110 Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Rewers. Nie ma sygnatur. Jeśli to pomoże to znalezione podobno w Iganiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 właściwie, to tyfus masz racje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz1110 Napisano 1 Maj 2012 Autor Share Napisano 1 Maj 2012 I jak tam Panowie, może jeszcze ktoś ma trochę informacji o tej wpince. Czyżby była aż tak rzadka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maclean_81 Napisano 24 Grudzień 2015 Share Napisano 24 Grudzień 2015 Odkopuję temat, ponieważ znalazłem identyczną wpinkę. Może ktoś da namiar, gdzie szukać jakichkolwiek informacji o tej znajdce, bo wujek Google zwodzi mnie póki co na manowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 25 Grudzień 2015 Share Napisano 25 Grudzień 2015 Wcale nie musi być to wpinka,może to element środka medalu.Niektóre medale składają się z elementów nakładanych lub na wcisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milo_Krosno Napisano 9 Styczeń 2016 Share Napisano 9 Styczeń 2016 Witam.Na pewno nie jest to część medalu.Mieszkam we Francji i ogólnie znam wszystkie francuskie odznaczenia.To jest raczej rodzaj patriotycznego tzw. Pinu.Poszukam może znajdę podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 10 Styczeń 2016 Share Napisano 10 Styczeń 2016 Witam, Nie znam się na tego typu gadżetach, co na wstępie chcę zaznaczyć, ale moim zdaniem jest to jakiś stylizowany guzik... maclean_81, czy możesz wstawić foto swojego ?? Na moje oko jest to miedziowany lub mosiądzowany cynk, a guzik od jeansów lub od kurtki a'la skórzanej. Gdyby to było odznaczenie lub wpinka, to z pewnością jakieś opracowanie byłoby dostępne. To tylko moje spostrzeżenia i oczywiście mogę nie mieć racji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milo_Krosno Napisano 10 Styczeń 2016 Share Napisano 10 Styczeń 2016 Witam.Co do guzika może i masz rację.Problem jest jeden mianowicie Francuzi maja ogromną liczbę modeli guzików.Polecam te stronę może coś znajdziecie http://militaria.wwii.free.fr/doc/-boutons%20fr/boutons.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.