eksplorator1995 Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 Witam , wczoraj byłem na wykopkach i znalazłem taki guziczek.Widnieje na nim jakiś pan :).Proszę o identyfikacją , oraz z jakiego okresu.Bo jestem bardzo ciekawy :)Zdrów!
eksplorator1995 Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 6.A tutaj spodzik :).Przepraszam , że tyle zdjęć , ale nie wiedziałem na którym najlepiej widać tę postać! Z góry dziękuję pozdrawiam Damian!
kopijnik2 Napisano 19 Kwiecień 2012 Napisano 19 Kwiecień 2012 Ciekawy guzik z wizerunkiem, kogo przedstawia?lubCiekawy guzik z czyim wizerunkiem?bo:wizerunek - czyj...kogo - przedstawia...-------------------------po wąsach - http://www.akpool.de/ansichtskarten/24017981-kuenstler-ak-kaiser-wilhelm-ii-soldaten-in-schlacht
eksplorator1995 Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 Miałem napisać z czyim , ale nie wiedziałem czy będzie dobrze i tak napisałem . Chyba mnie nie zabijesz..Btw miałem piątkę polskiego :).Wielkie Dzięki , a jak ty tutaj wąsy widzisz :D?Proszę jeszcze o kilka odpowiedzi , żebym się upewnił.
kopijnik2 Napisano 19 Kwiecień 2012 Napisano 19 Kwiecień 2012 jak sam pisałeś...mało widać - więc popraw czytelność foteknp. poprzez zatłuszczenie, odbicie w plastelinie, dobry kadr 600x600 dpi samego guzika...i oczywiście oczyszczony ył" ...ogólnie - popiersie w starym stylu" - tył pocz. xx w."
eksplorator1995 Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 Własnie w oliwce go od wczoraj do dziś moczyłem.Ale fotka była zrobiona po przemyciu wodą.Dzisiaj fotek nie robiłem , guzik wygląda lepiej , co do odbicia to próbowałem to robićza pomocą bezolejowego tuszu do stępli i poduszki do pieczątek.Odbicie jest niezbyt czytelne.Teraz włożyłem guziczek jeszcze na tę noc , jutro zobaczę jaki jest jego stan.I coś pomyślę.Pozdrawiam i Narazie dzięki wam za te odpowiedzi!
Mj Napisano 19 Kwiecień 2012 Napisano 19 Kwiecień 2012 Co do moczenia w oliwce to nie spiesz się z wyciąganiem go. Daj mu trochę poleżeć. Jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi. Powinno jednak pomóc. Ja swoje fanty wyciągam po min. 2 tygodniach. A co do języka polskiego to nie stępli ", a stempli ":) Zdrów
tyfus Napisano 19 Kwiecień 2012 Napisano 19 Kwiecień 2012 Panowie - przypominam, iż nie dyskutujemy tu o metodach czyszczenia i konserwacji.
shadowN Napisano 20 Kwiecień 2012 Napisano 20 Kwiecień 2012 tył jest typowy dla przełomu XVIII i XIX w.W.g mnie jest to Kaiser Fryderyk Wilhelm III.
eksplorator1995 Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Napisano 20 Kwiecień 2012 Siemka , po dwóch dniach w oliwce wyciągam go i szok , stan gorszy , teraz już ledwo co widać tego pana widniejącego na guziku.Co robić ???Pozdrawiam.
eksplorator1995 Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Napisano 20 Kwiecień 2012 Wg. mnie jest taki wzór.To jest to pierwsze zdjęcie , bo teraz stan masakra...Oczywiście zdjęcie powiększone,tylko się zastanawiam czy on ma czapkę czy jakaś (ala pickelhauba) albo poprostu włosy... Chyba , że korozja mnie tak zmyla.
eksplorator1995 Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Napisano 20 Kwiecień 2012 Tutaj zdjęcie normalne , w powiększeniu , bez moich konturów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.