NorbertN Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 Otóż Panowie.Ostatnio rzuciła mi sie w oczy beczka po paliwie wygląda na Wehrmachtu. Moje wątpliwości związane są z tym czy taki wzór beczek był tylko wojsk niemieckich czy produkowane dalej po wojnie beczki były standardowo używane.
NorbertN Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 To, że napis jest wytłoczony to wiem, ale nie wiedziałe że na wszystkich tak MUSI być. Niestety, ta nie ma napisu.
NorbertN Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 To, że napis jest wytłoczony to wiem, ale nie wiedziałe że na wszystkich tak MUSI być. Niestety, ta nie ma napisu.
NorbertN Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 Otóż Panowie.Ostatnio rzuciła mi sie w oczy beczka po paliwie wygląda na Wehrmachtu. Moje wątpliwości związane są z tym czy taki wzór beczek był tylko wojsk niemieckich czy produkowane dalej po wojnie beczki były standardowo używane.
kloki Napisano 20 Kwiecień 2012 Napisano 20 Kwiecień 2012 Masz tutaj przykład beczki WH:http://odkrywca.pl/beczka-wh,353285.htmlPo wojnie wiele patentów było dalej produkowanych przez wiele lat z racji, iż były na tyle dobre, że nie było potrzeby ich modernizować.
Catadero Napisano 19 Kwiecień 2012 Napisano 19 Kwiecień 2012 Wzór beczki na paliwo nie był jakimś dizajnem np. Wehrmachtu a wymuszony przeznaczeniem i beczki można było, tak jak np. kanistry, rozróżnić po wytłoczonych napisach.P.S. Mam nadzieję, że zdążyłeś się uchylić przed tą rzucającą się w oczy beczką.C.
piotrek vickers Napisano 19 Kwiecień 2012 Napisano 19 Kwiecień 2012 Jak to beczka wermachtu to będzie na niej napis wehrmacht wytłoczony
Pytanie
NorbertN
Ostatnio rzuciła mi sie w oczy beczka po paliwie wygląda na Wehrmachtu. Moje wątpliwości związane są z tym czy taki wzór beczek był tylko wojsk niemieckich czy produkowane dalej po wojnie beczki były standardowo używane.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.