Heruss Napisano 15 Marzec 2004 Autor Share Napisano 15 Marzec 2004 witamZ malym pytaniem, Czy ktos sie spotkal z takim helmem?(chodzi mi oczywiscie o te kolce wystajace, ludzaco przypominaja pociski, ale nimi nie sa)Czy to radosna tworczosc nudzacego sie zolnierza , czy byly takie produkowane?Heruss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 zdecydowanie obstawiał bym ze jest to bardzo trudny do zdobycia hełm M-45 uzywany przez elitarne jednostki GRENTAUFEL"-czyli tzw. zielone diabły-rogi na helmie to znak rozpoznawczy tej elitarnej jednostki.Po wojnie sladowe ilosci takich helmow nosili czlonkowie WERWOLFU.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heruss Napisano 15 Marzec 2004 Autor Share Napisano 15 Marzec 2004 witamZ malym pytaniem, Czy ktos sie spotkal z takim helmem?(chodzi mi oczywiscie o te kolce wystajace, ludzaco przypominaja pociski, ale nimi nie sa)Czy to radosna tworczosc nudzacego sie zolnierza , czy byly takie produkowane?Heruss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 To chyba adosna tworczosc". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Lepiej wyglądał by z rogami krowy :Dbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Buahahahah... No nie mogę. Może ktoś się uczył walki głową ;) (w razie braku amunicji lub bagnetu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Fajny. Ja widziałem kiedyś z rogami jakiegoś wołu czy bawołu, temten był niemiecki przerobiany na motocyklowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heruss Napisano 15 Marzec 2004 Autor Share Napisano 15 Marzec 2004 witamten jest znaleziony w miejscu (nadlesnictwie)t Trzebuniu, w 1939 byl tam przez jakis czas sztab niemieckiRaczej o krowy bylo ciezko, ale jelenie mogly sie zdazyc;)Heruss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Heruss
witam
Z malym pytaniem, Czy ktos sie spotkal z takim helmem?(chodzi mi oczywiscie o te kolce wystajace, ludzaco przypominaja pociski, ale nimi nie sa)
Czy to radosna tworczosc nudzacego sie zolnierza , czy byly takie produkowane?
Heruss
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.