wehrmacht1980 Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Napisano 14 Kwiecień 2012 witam, dzisiaj trafiłem taką oto starą niemiecką II-wojenną ciekawostkę. Od czego pochodzi ten element ozdobny? jak na moje oko może to być jakiś wieszak.
wehrmacht1980 Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Napisano 14 Kwiecień 2012 oto jak wygląda na ścianie. Moim zdaniem służyło to jako wieszak. Ktoś podziela moją sugestię? pozdrawiam
Hebda Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 Równie dobrze także element dekoracyjny mebli.
wehrmacht1980 Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Napisano 14 Kwiecień 2012 Przedmiot jest kompletny. Ten haczyk" na końcu jednak sugerowałby mi, że służyło to do zawieszenia na nim czegoś, tak jak pokazałem na zdjęciu nr 2, no i element z drugiego końca, który służył do przymocowania mojego fanta do czegoś. Fakt, wiele mebli było zdobionych takimi ajerami". Że to fragment od świecznika/żyrandola nie mogę sobie wyobrazić.Dzięki za sugestie!
Pytanie
wehrmacht1980
witam, dzisiaj trafiłem taką oto starą niemiecką II-wojenną ciekawostkę. Od czego pochodzi ten element ozdobny? jak na moje oko może to być jakiś wieszak.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.