suchy ss Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2012 http://www.mmlubartow.pl/artykul/rokitno-rolnik-znalazl-garnek-z-monetamiU rolnika to rodzinne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tropiciel13 Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Brak patyny nic się nie wysypało, szczelny mocny garnek;-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 . Co ciekawe, w miejscu znalezienia skarbu nie ma stanowiska archeologicznego.To już teraz będzie.A tak nawiasem gdyby każdy z nas zrzucił się po 20 sztuk to by była dopiero wiadomość..a tak kilka tysięcy nie ma co się zachłystywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Ale jednorazowo znaleźć taka ilość to chyba kazdy z Nas o tym marzy a przynajmniej ja :P ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 tropiciel 13, jak nie widzisz to monety i naczynie są już po konserwacji..ps. dzieci, skarb jest powyżej 50 sztuk o ile pamiętam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Co do skarbu, to zawsze mi się wydawało, choć nie pamiętam, gdzie czytałem, że za skarb w numizmatyce uważa się powyżej 5 monet w jednym miejscu. Bez jakiegoś różnicowania czy wartościowania. Garść drobniaków PRL-u na polnej drodze to zgodnie z definicją skarb. Śmieszyło mnie to, więc tak to zapamiętałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Skarb skarbik może tym razem bank Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Boratynki po 5-20zł na allegro? ROTFL Gdyby pismak nie był idiotą to by wiedział jak się obsługuje szukajkę i sprawdził ceny. Zestawy po 100szt chodzą po 30-150zł a nie po 500-2000zł. Jak zwykle chęć zrobienia sensacji większa niż zawartość czaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 bzdura, wystaw ładne pojedynczo to zobaczysz jakie ceny osiągają.To wbrew pozorom piękne i bogate w wiele odmian monety, doliczając falsy to temat na co najmniej kilka doktoratów.jak ktoś sprzedaje za tyle to szroty, albo nie ma pojęcia czym dysponuje.jego sprawa.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Na jakiej podstawie twierdzisz że są ładne? Raz że wyraźnie napisano, że tylko część nie była w obiegu. A dwa, to na zdjęciu wyraźnie widać że większość to gładki obiegowy szrot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 gratuluję mikroskopu w oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Nosz kurde, człowieku. Nie trzeba mieć mikroskopu w oczach żeby stwierdzić że to obiegowy złom. Jasne, że w takiej ilości znajdziesz perełki. Ale z obrazka jasno wynika że jest ich naprawdę mało. W wierzchniej warstwie nie jestem w stanie nawet jednej ładnej odnaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 chyba kpisz, albo mało boratynek w życiu widziałeś ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Ehhh. To nie ma sensu. Takiej dyskusji nie będę kontynuował. Wielu skarbów życzę. Pozdrowionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tropiciel13 Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Kupcy używali woreczków stu złotowych,szelągów 9000 = 100 złotych, wagi 11,70kg.Jak dobrze policzyli to w garnku było ok.110złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.