małrer Posted April 7, 2012 Author Posted April 7, 2012 jak na fotce orzeł stojący bez gwintu ani jakiejkolwiek dziury.lewe skrzydło lekko podniesione wyżej.do czego mógł służyć?
Krychus Posted April 7, 2012 Posted April 7, 2012 Cześć Małrer. Orzełek rodem z tych na 3 pruskich groszach - dlatego i ten okres mi przychodzi do głowy - koniec XVIII/początek XIX wieku ;) Co do samego orzełka - wygląda mi na jakąś figurkę lub coś w tym stylu, może stał gdzieś na biurku jakiegoś urzędasa ;)Póki co tylko tyle przychodzi mi do głowy. Pozdrawiam serdecznie, K.
małrer Posted April 7, 2012 Author Posted April 7, 2012 Mi wydawało się:albo z jakiegoś proporca lub kominkowa ozdoba?
Sōji Okita Posted April 7, 2012 Posted April 7, 2012 Jak widzimy orzeł pruski nie jest zbyt dużych rozmiarów. Ledwo mieści się w otwartej ręce. Więc typ szeregujący tą ozdobę w szeregu ozdób biurkowych, wydaje się zasadny.
małrer Posted April 7, 2012 Author Posted April 7, 2012 rozpiętość skrzydeł:14cm.długość licząc od korony do dołu:5cm
shadowN Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 kominek, puchar, mebel, kufel, świecznik, lampa, etc. etc.
małrer Posted April 7, 2012 Author Posted April 7, 2012 czyli pasowało by na ozdobę kominka,takie widziałem?
Question
małrer
jak na fotce orzeł stojący bez gwintu ani jakiejkolwiek dziury.lewe skrzydło lekko podniesione wyżej.do czego mógł służyć?
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.