małrer Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 jak na fotce orzeł stojący bez gwintu ani jakiejkolwiek dziury.lewe skrzydło lekko podniesione wyżej.do czego mógł służyć?
Krychus Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Cześć Małrer. Orzełek rodem z tych na 3 pruskich groszach - dlatego i ten okres mi przychodzi do głowy - koniec XVIII/początek XIX wieku ;) Co do samego orzełka - wygląda mi na jakąś figurkę lub coś w tym stylu, może stał gdzieś na biurku jakiegoś urzędasa ;)Póki co tylko tyle przychodzi mi do głowy. Pozdrawiam serdecznie, K.
małrer Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 Mi wydawało się:albo z jakiegoś proporca lub kominkowa ozdoba?
Sōji Okita Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Jak widzimy orzeł pruski nie jest zbyt dużych rozmiarów. Ledwo mieści się w otwartej ręce. Więc typ szeregujący tą ozdobę w szeregu ozdób biurkowych, wydaje się zasadny.
małrer Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 rozpiętość skrzydeł:14cm.długość licząc od korony do dołu:5cm
Sōji Okita Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Na sztandar, za mało. Na ozdobę w sam raz.
shadowN Napisano 15 Kwiecień 2012 Napisano 15 Kwiecień 2012 kominek, puchar, mebel, kufel, świecznik, lampa, etc. etc.
małrer Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 czyli pasowało by na ozdobę kominka,takie widziałem?
Pytanie
małrer
jak na fotce orzeł stojący bez gwintu ani jakiejkolwiek dziury.lewe skrzydło lekko podniesione wyżej.do czego mógł służyć?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.