Skocz do zawartości

Tejon vs CS6MXi

pawcion123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Zastanawiam się nad ww sprzętami.

-wyłącznie na kolor
-czułość
-zasięg
-maskowanie
-szybkość
-cena 2350zł
-jakość wykonania

Według moich spostrzeżeń jeden i drugi spełnia te kryteria, lecz proszę szanowne grono o pomoc w wyborze.

zapraszam do dyskusji.
  • Odpowiedzi 106
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Chyba nie jest kolega na bieżąco z all...

Jedynie F75LTD. choć nie wiem jak w nim z maskowaniem.

Lecz trzymajmy się tematu, bo mówimy tu o CS6MXi i Tesoro Tejon. na nie mnie stać :)
Napisano
nie miałem tych wykrywek, ale nie kupuj ani jednej z tych które podałeś. bo one troche słabe. dołóż 300 czy 200 zł i kup minelaba X-terre 705, miałem ten wykrywacz szybki, prosty , i jako taki głęboki, wiec można nim fajnie szukać monetek i biżuterii

wieć moje zdanie jest kup sobie minelaba x-terre kosztuje 2600 zł. nowka
Napisano
To żart prawda?..

X-terra ze swoją wodoszczelną" cewką...., no i głebsza od CS i Tejona......bez komentarza.

No i ta cena 2600?

Nie po to sprzedawałem Sov GT żeby znowu włazić z buciorami do stajni minelaba :)
Napisano
cewke na pewno ma wodoszczelną. wszystkie cewki są.
aha . to hmm nie wypowiadam sie . :) bo nie wiem nic na ten temat , a jak już byleś z minelabem to dlaczego go sprzedałeś przecież to dobry sprzet jest, tylko ze troche przyciężki i trudny w obsłudze..
Napisano
Takie pytania to na priv.chętnie odpowiem.

X-terry nie mają całkowicie wodoszczelnych cewek.

Sov Gt jest prosty jak budowa cepa,nic tam niema skomplikowanego.

Trzymajmy się tematu.
Napisano
I o to chodzi :)

Chodziłem z sovereignem, i kopałem słabe sygnały więc wiem co to kopanie stali.Jestem zwolennikiem jak najmniejszej dyskryminacji.

Mówisz że Vaquero ma lepszy zasięg od Tejona?

Wszędzie piszą że Tejon ponoć najgłębszy z Tesoro....

Kurde mam mętlik w głowie.
Napisano
W testach powietrznych na monety Vaquero i Tejon mają zbliżony zasięg jednak w gruncie w naturalnych warunkach (nie świeżo zakopanych przedmiotach) Tejon ma przewagę. Ma także większy zasięg na duże przedmioty.
Napisano
czasem zasobnik może wypaść, jeśli mocniej uderzymy cewką o coś twardego" - cóż za absurdalne stwierdzenie, miałeś taki przypadek czy to czysty wymysł wyobraźni? Nie spotkałem sią z przypadkiem wypadnięcia zasobnika a miałem i mam z Tejonem bardzo dużo do czynienia. Nigdy nie miałem przypadku odłamania klapki komory na baterie, w magazynie mam cały zapas i nigdy nikt nie pytał.
Napisano
jednak w gruncie w naturalnych warunkach (nie świeżo zakopanych przedmiotach) Tejon ma przewagę"

Nie przeczę - nigdy nie robiłem testu w glebie.

Ma także większy zasięg na duże przedmioty."

Zgodzić się muszę w 100%.

miałeś taki przypadek czy to czysty wymysł wyobraźni?"

Tak, widziałem, jak raz znajomemu wypadł chyba lewy zasobnik - ale było to raczej wywołane tym, że był za słabo włożony, a w dodatku klapki niedomknięte... Nie jest to jakaś wada", w żadnym wypadku.

Nigdy nie miałem przypadku odłamania klapki komory na baterie, w magazynie mam cały zapas i nigdy nikt nie pytał."

Ja też, dlatego zaznaczam, że nie widziałem jeszcze oderwanych, ale mocowanie wygląda ak sobie" :)

Pozdrawiam serdecznie, K.
Napisano
Znowu patrząc ze strony gwarancji i możliwej odsprzedaży lepszy by był Tejon, ponieważ CS6 to nowość i raczej nie będzie tłumów kupujących.
No i gwarancja CS,trzeba będzie wysyłać za granicę..buuu.

Ale znowu sprzęcik wygląda lepiej nić Tesoro, ma podobne możliwości jak nie lepsze" no i kilka tonów na metale piekielną szybkość..

Na Ebay-u jest CS6 z Włoch za dobre pieniądze.

Zerknijcie Panowie na niego i podpowiedzcie czy to dobry wybór.

pozdrawiam.
Napisano
Miałem Tejona i Vaquero i nie zauważyłem różnic w zasięgach, ale to nie jest temat tego postu. Ten Cscope dopiero wchodzi na rynek i mało o nim wiemy, ale chocby na podstawie własnych krótkich zabaw" z tym sprzętem wybrałbym właśnie 6MXi. Czułość i wykonanie prima sort, dodatkowo identyfikacja tonowa żelaza i możliwość dopięcia elektroniki do pasa to ewidentne zalety.

Pozdrawiam

VW
P.S. Xterra ma wiele wodoszczelnych cewek, np. wszystkie koncentryki i snajperki.
Napisano
pawcion123 - Te tłumy kupujących własnie są i niestety jest to duży problem bo Cscope nie nadąża z produkcją. Podany czas oczekiwania na nową maszynę to kilka tygodni.
Napisano
kup Tejona trafny wybór lekki szybko możesz nim przemiatać ,same zalety na kolor drobnice to maszynka a przy tym większe militaria znajduje ,a unikalna podwujna dyskryminacja przełączana w sekunde,nie daj się zwieść pseudo fahowce co posłuchaj Raneda,i zerkni na testy i wielkości cewek http://detech-metaldetectors.com/component/k2/item/7.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie