HASAG40 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Napisano 3 Kwiecień 2012 witam może ktoś z kolegów zidentyfikować ten przedmiot wstawiłem go na identyfikację ponieważ wydał mi się jakioś dziwnie stary tzn.średniowieczny nie wygląda na nabijkę raczej na jakąś spinkę do ubrania?
shadowN Napisano 6 Kwiecień 2012 Napisano 6 Kwiecień 2012 prawdopodobnie zawias od sakwy, około XV w.
HASAG40 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Napisano 3 Kwiecień 2012 witam może ktoś z kolegów zidentyfikować ten przedmiot wstawiłem go na identyfikację ponieważ wydał mi się jakioś dziwnie stary tzn.średniowieczny nie wygląda na nabijkę raczej na jakąś spinkę do ubrania?
obert8 Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 Nabijka zwiazana z pielgrzymka Tzw muszla św Jakuba Muszla małzy to symbol pielgrzymowTych co odbyli pielgrzymkę do Santiago de Compostela. I jest tym symbolem do dnia dzisiejszego.
Pytanie
HASAG40
witam może ktoś z kolegów zidentyfikować ten przedmiot wstawiłem go na identyfikację ponieważ wydał mi się jakioś dziwnie stary tzn.średniowieczny nie wygląda na nabijkę raczej na jakąś spinkę do ubrania?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.