Skocz do zawartości

Hełm

winiu21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wykopałem taki hełm w dobrym stanie bo jest bardzo duzo farby na nim ale jest troche na zewnątrz nalotu z rdzy i chciałbym sie dowiedzieć czym ten nalot usunąć żeby nie zniszczyć farby która jest pod rdzą ?

A tak wygląda środek tylko obręcz już wyciągłerm ponieważ była przerdzewiała ale uchwyty sie nie połamały więc będę sie starał dac nowy środek. Ale też chciałbym się dowiedzieć jak środek wyczyścic tylko że tutaj jest troche mocniejszy nalot niż na zewnątrz ale też widać farbę prosze o pomoc.

własnie narazie nacieram od spodu to tam gdzie jest rdza to ona zbyt nie schodzi a tam gdzie jest czysta farba to sie troche rospuszcza i nie wiem co mam robić bo jest to nie możliwe tak posmarowac żeby omijać każde miejsce gdzie jest troche farby co radzicie ? Robie tak jak napisaliście smaruje pedzlem fosolem czymam około 10 min i potem szczotka woda wymywam i od nowa już tak zrobiłem 3 razy ale narazie słabe efekty oprócz tego że farba sie zmywa troche ;/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie