winiu21 Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Witam wykopałem taki hełm w dobrym stanie bo jest bardzo duzo farby na nim ale jest troche na zewnątrz nalotu z rdzy i chciałbym sie dowiedzieć czym ten nalot usunąć żeby nie zniszczyć farby która jest pod rdzą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2012 A tak wygląda środek tylko obręcz już wyciągłerm ponieważ była przerdzewiała ale uchwyty sie nie połamały więc będę sie starał dac nowy środek. Ale też chciałbym się dowiedzieć jak środek wyczyścic tylko że tutaj jest troche mocniejszy nalot niż na zewnątrz ale też widać farbę prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Jak na wykopka to ładny:) A co do czyszczenia to możesz go w kwasie szczawiowym pomoczyć lub fosolem pędzelkować. Albo i to i to:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=701383#1409229http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=665420#1401813poczytaj i wybór należy do ciebie :) gratuluje trafienia! SiDżOk:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Z daleka z nim od szczawiu.Stan rewelacyjny jak na wykop i akuratny pod fosol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 A jak posmaruje go fosolem to jaki czas czekać żeby go zmyć ? i czy zmywać go plastikową szczotą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Ok . 3-5 min. Takiej rady stosował ostatnio kolega przy czyszczeniu swojego wz.31 i ładnie mu wychodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Posmaruj go fosolem na 5-10 min. Potem zmyj dokładnie szczotką, gąbką. I tak do zadowalającego efektu.Ps. Świetni stan jak na wykop!pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Wykopał... na strychu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 sory ale lepiej wiem z kąt go mam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Z jakich kąt? Nacieraj go pędzelkiem, najlepiej ze sztywnym włosiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Ok zrobie jak mówicie i dam fotki po oczyszczeniu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Jeno salamandry nie zetrzyj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 własnie narazie nacieram od spodu to tam gdzie jest rdza to ona zbyt nie schodzi a tam gdzie jest czysta farba to sie troche rospuszcza i nie wiem co mam robić bo jest to nie możliwe tak posmarowac żeby omijać każde miejsce gdzie jest troche farby co radzicie ? Robie tak jak napisaliście smaruje pedzlem fosolem czymam około 10 min i potem szczotka woda wymywam i od nowa już tak zrobiłem 3 razy ale narazie słabe efekty oprócz tego że farba sie zmywa troche ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Ile to jest roche rospuszcza" ? woda jest zabarwiona kolorem farby jak spłukujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Tak jest troche zielonkawa i widać srebrny kolor blachy w miejscu gdzie była obręcz i troche pod tym miejscem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Normalne,że tam gdzie mocniej skorodowało farba się nie uchowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 No to chyba niestedy muszę środek do blachy wyczyścić niby jest tylko nalot rdzy ale sie mocno trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Taki jest efekt na zewnątrz i właśnie nie wiem czy dalej go męczyc tym fosolem tam gdzie jest troche rdzy ? Bo nie wiem czy korozja dalej bedzie sie roschodziła po nim ?1)zdjęcie przodu po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 - przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 2) prawy bok,po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 i przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 3) lewy po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 4) tył po bo przed nie mam zdjęcia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.