Skocz do zawartości

Łuska PaK 40

ktos451

Rekomendowane odpowiedzi

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=677444#1130903

Czy da radę coś z tym syfem zrobić - aktualnie (po 1,5 roku) wygląda nieco lepiej bo czyściłem trochę szczotą na wiertarce - ale prędzej się zajadę jak to ładnie wyczyszczę. Boję się elektro/autolizy żeby się nie rozpadło. Może jakiś fosol albo coś innego - ale co ze środkiem - tym bardziej, że zgniecione.

Wiem, że to syf, ale to mój syf i ma jakoś wglądać. :)

Pozdro
ktos451

Ja miałem podobną od 88-ki. Odczyściłem ile się dało, a że potem nie miałem czasu się dalej bawić to naniosłem grubo oleju silnikowego i jak obciekło to zostawiłem. Po jakimś 1/2 roku przypomniałem sobie o niej i tu zaskoczenie-jak sięgnąłem po nią to ładnie obsypały się resztki korozji. Więc może tak , albo w ropę.

Nagrzej palnikiem, i wbij do środka zaostrzone drewienko odpowiedniej średnicy( najlepiej wytoczyć z drewna zaostrzony na końcu walec).
Jak nagrzejesz do odpowiednio wysokiej temp. to nic nie powinno pęknąć.
Tylko potem nie wrzucaj do wody:) bo ci się zahartuje, i na pewno pierdzielnie.
PZdr

nie wyglada najgorzej. podgrzac mocno i zaciosac kolka drewnianego i srednicy tej luski i wbijac co kawalek . jednoczesnie dobijac ranty do drewna. powinno ladnie sie udac wyprostowac
Wg mnie najlepiej zaczac od tego mniejszego zgiecia

To wielkie dzięki za odp. - może jeszcze przy kominku postoi (narazie stoi za szafą). W weekend postaram się coś zrobić. Ale jak ktoś ma jakies pomysły to pisać - wszystko się nada.

A robił jużto ktoś z forum - jak tak to proszę o link.

Jeszcze raz dzięki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie