odyn12 Napisano 29 Marzec 2012 Autor Napisano 29 Marzec 2012 Witam! Guzik z kotwicą, po bokach gwiazdy pięcioramienne. Guzik dwuwarstwowy, mocno wypukły, awers mosiężny, resztki rewersu z blaszki stalowej całkowicie skorodowane.
tyfus Napisano 3 Kwiecień 2012 Napisano 3 Kwiecień 2012 ten guzik to wyzwanie ... ryłem w necie, ale na razie bez efektów ...
odyn12 Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Napisano 3 Kwiecień 2012 Dodam, iż wewnątrz gwiazdy wytłoczona jest miniaturka" gwiazdy pięcioramiennej. Dla mnie to także wielkie wyzwanie. Kol. Tyfus dzięki i za to.
banderas Napisano 4 Kwiecień 2012 Napisano 4 Kwiecień 2012 herbowy ?http://pl.wikipedia.org/wiki/Radzic
SZZ Napisano 5 Kwiecień 2012 Napisano 5 Kwiecień 2012 W herbie gwiazdy są 6-ramienne, a na guziku 5-ramienne. Proponuję pójść tropem włoskim.Pozdrawiam
banderas Napisano 5 Kwiecień 2012 Napisano 5 Kwiecień 2012 herbowy - to takie pierwsze wrażenie.a czemu trop włoski? kotwica mocno"szwajcarska.
odyn12 Napisano 18 Kwiecień 2012 Autor Napisano 18 Kwiecień 2012 Witam! Trzeci tydzień męczę się z tą kotwiczką przeleciałem" umundurowanie większości państw Europy, USA, a nawet poznałem guziki MW Japonii i n i c. Gdyby ktoś z kolegów trafił na taki wzór to bardzo proszę o info. Pozdrawiam
shadowN Napisano 18 Kwiecień 2012 Napisano 18 Kwiecień 2012 mało masywne wykonanie może sugerować jakąś flotę cywilną..podobnie wykonywane były guziki sowieckie marynarskie, także ze stalowym rewersem..Może ten trop?Na klamrach ZSRR jest nieco inny motyw, choć styl podobny..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.