Skocz do zawartości
  • 0

Łuska 37mm?, pokrętło od optyki?

Mruk

Pytanie

Napisano

Witam

Prosiłbym o dokonanie identyfikacji łuski o wymiarach kal.37mm, długość 15,5 cm, szerokość u dołu 43mm, oraz pokrętło wydaję mi się, że od jakiejś optyki ale nie jestem pewien. Dzięki z góry

Pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pokrętło od optyki to pierścień ustawiania przysłony w obiektywie aparatu fotograficznego zwłaszcza jeżeli ciąg liczb wygląda tak: f/2,8, f/4, f/5,6 f/8, f/11, f/16, f/22.
Lata 60 - 80, a gwint M 42.
Napisano

tego jeszcze nie grali, a już myślałem, że to od jakiegoś wojennego sprzętu;) dokładne wymiary szer na górze 35mm, na dole 20mm, wysokość 20mm, a może ktoś coś powiedzieć o łusce? obstawiam, że to coś rosyjskiego ale nie znalazłem informacji

Pozdrawiam

Napisano
Podejrzewam, że na tym fragmencie obiektywu jest napisane wszystko co chcesz wiedzieć. Dokładnie w miejscu widocznym na drugiej fotce. Podczyść, przeczytaj i wpisz w szukajkę. Jeśli nie ruski to może być przedwojenny (mała średnica). Mała podpowiedź: słowo Lens" oznacza obiektyw - soczewkę a nie nazwę producenta:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie