Skocz do zawartości

Amfibia-konserwacja może zaszkodzić

les05

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 167
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Bardzo ciekawy opis, jeszcze lepsze zdjęcia, zwłaszcza te z forsowania" Wisły.
Widać że mamy do czynienia z prawdziwym pasjonatem, który bawił się w restaurowanie starych pojazdów militarnych w czasie gdy w Polsce ludzie żyli zupełnie innymi sprawami.
Podziękowania i gratulacje.

Witam Kolegów,
Otrzymuję bardzo dużo telefonów/podałem nr,-wyżej/na temat wspomnień o moich pojazdach na Forum: Willys Jeep z 1942r.,Studebaker US6x6, Ford Canada,Zisa 151,krótko o BTR40 i orginalnej przyczepce do Gaza 69 - jak je zdobyłem, naprawach-szczegóły,rajdach,wklejeniu zdjęć. Jestem gotowy to napisać, ale czy w wątku o Amfibii, czy też innym.
Najważniejsze - czy wyrażą zgodę moderatorzy -Panowie ,,Bocian,woytas,PATRON,Cyrograf 15, Człowiek śniegu i tyfus,,.
Jeżeli otrzymam pozwolenie, przejrzę swoją dokumentację, pozbieram myśli,teksty dokumentując zdjęciami.
DODGE52

Witam,
Udało się zeskanować kilka zdjęć z archiwalnego Tygodnika ,,Żołnierz Polski,, nr.31/1104/ z dnia 3.08.1969r. z artykułu pt.Podglądanie rzeki,,. Amfibia i żołnierze są z jednostki wojskowej/saperskiej/ w Głogowie, nr.rej.amfibii UN949...
Pragnę zwrócić uwagę na takie same wgniecenia tylnej części amfibii z wojska i mojej LGA783K /w tym miejscu nie ma dojścia, to jest grubościenne zaokrąglenie/
Dorzucam kilka obrazków z prasy rosyjskiej i Wydawnictwa Deagostini Atlas-seria-Wozy Bojowe-Amfibie
Dodge52

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie