tofik248 Napisano 20 Marzec 2012 Autor Napisano 20 Marzec 2012 Witam wszystkich! Tak jak wyzej mam zamiar przeznaczyc kwotę do 1,8tys zł na nowy wykrywacz. Wczesniej chodziłem z chińczykiem - na początek spoko - świetna zabawa,no i przez niecały rok na połowę nowego sprzętu udało się złomu nakopać ;)... Potrzebuję dobrego sprzętu... Chodzę głównie po polach,okolicach i ruinach starych gospodarstw (przydała by się dobra dyskryminacja)Zastanawiam się nad : Armand Prospector 2,RUTUS PROXIMA 5.0 ale tak w zasadzie nie znam się na sprzęcie w ogole, dlatego tez proszę o doradzenie w tej kwestii... Pomózcie
krank Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 Jeżeli zastanawiasz się nad Prospectorem i Proximą to zastanów się jeszcze nad Solfernusem, ja osobiście zastanawiałbym się nad Proximą i Solfernusem widziałem oba wykrywacze w akcji i robią wrażenie z tym że Proxima jest o wiele popularniejsza...
AdrianGubin Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 Wybierając sprzęt warto poczytać:http://www.proscan.gliwice.pl/forum/index.phpDowiesz się za co warto zapłacić.Pozdrawiam
Krychus Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 F5 słaby jest. Za tą sumkę lepiej Prizma 5G kupić ;)Pozdrawiam, K.
sza.man Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 kup ace 250,a za resztę kasy książki o historii regionu, gdzie mieszkasz.Tą metodą znajdziesz najwięcej
VanWorden Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 tofik248 - czy pisząc owy wykrywacz" masz na myśli fabrycznie nowy, czy po prostu nowy dla Ciebie? Na Twoim miejscu rozejrzałbym się za jakąś używką np. Whitesem MXT czy XLT. Super solidnie wykonane, świetne na pola, zaśmiecone miejsca, ruiny, depozyty a także ozwojowe" z możliwością dokupienia specjalistyczneych cewek itp.PozdrawiamVW
maxim026 Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 tofik248 posłuchaj VW a nieeee pozałujesz.pozdrawia
bikemax771 Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 spujż na testy Whitesem MXT czy XLT a nie pożałujez.http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/iron_test.htm
VanWorden Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Bzdurne testy handlarza, który ma tyle wspólnego z wykrywaczami ile ich zdąży sprzedać.. Ja naprawdę nie rozumiem jak można się kierować zabawą w testy, ignorując przy tym rady doświadczonych użytkowników danych sprzętów? O czym to świadczy jak nie o kompletnej nieznajomości tematu? Po co szafować radami wyszukanymi naprędce w necie czy na youtubie i mącić ludziom w głowie taką ćwierćwiedzą? PozdrawiamVW
emisoo Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Wpełni zgodne i obiektywne testy XLT nie nadaje sie do tego ,testy z gwoździem są nokałtujace dla tej jednostki,jeśli ktoś twierdzi inaczej jest zwykłym głupce....W zasadzie co chcesz kolego udowodnić .
jacho Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Rutus i tyle. Po cholerę kombinować jak dziesiątki z nas go wypróbowało, ma rewelacyjny serwis i świetne osiągi. Po cholerę pakować się w jakieś mało poznane wynalazki?
pastuszek Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Van Worden- zastosuj się do własnej rady.Poważnie
pawcion123 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 No tak, XLT wypada gorzej niż mój GT w teście gwoździa.
AdrianGubin Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 WitamPiszmy o sprzęcie,który sami używaliśmy i dogłębnie poznaliśmy.Wg własnego doświadczenia z xlt stwierdzam,że nadaje się dla kolegi swoimi możliwościami.Nie jest łatwy w użyciu, i czy kolega wytrzyma go psychicznie i fizycznie?Ustawiałem go tak że reagował na sygnały z otoczenia,w nasileniu przeze mnie akceptowanym.Głowa od tego może pękać.Wątły kolega trzymał go obiema rekami.W zaśmieconym terenie jest potrzebna mała cewka,która zapewni większą separację i odciąży rozum detektora.tofik248,zwróć uwagę na ergonomię sprzętu,wagę,łatwość obsługi,gamę cewek i ich cenę.Pozdrawiam
tofik248 Napisano 21 Marzec 2012 Autor Napisano 21 Marzec 2012 Witam! Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i opinie. Sprzęt juz zamówiony, zdecydowałem się na RUTUS PROXIMA 5.0.Dużo czytałem i oglądałem filmiki z uzyciem tej wykrywki... Sugerowałem się głównie tym ze wkładając bądź co bąź nie małe pieniążki chciałbym aby sprzęt posłużył mi przez dłuższy czas, ma 24 miesiące gwarancji i parametrami jest chyba najbardziej odpowiedni jesli chodzi o moją okolicę i zainteresowania. Może trochę skomplikowany w obsłudze (tak mi się wydaje) ale wszystko raczej rozgryzę z czasem. Kurcze mam nadzieję że dokonałem dobrego wyboru ;)... Jeszcze raz dzięki i DASZ DÓŁ
VanWorden Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 tofik248 - myślę, że to bardzo rozsądny wybór.emisoo - głupcem jest nie tylko ten co głupio gada/pisze, ale i ten co głupio robi.. Jeśli ktoś UŻYWAŁ XLT a nie tylko o nim czytał, lub oglądał niezbyt rozgarnięte i sponsorowane filmiki na YT (także ten w wykonaniu świętej pamięci Norfolk Wolfa) to wie, że jest to w pełni uniwersalny wykrywacz, który w doświadczonych rękach poradzi sobie w każdych warunkach. Koledzy, którzy świecą tu swoją mądrością wyśledzoną na internetowych forach i YT sami sobie wystawiają świadectwo. Znam osobiście człowieka, który przeprowadził te zamieszczone wyżej esty" i zapewniam, że jego wiedza polega dokładnie na tym co ma akurat na stanie w swoim sklepie.. Jeśli dla kogoś są to wiarygodne testy to proszę uprzejmie. Ponieważ jednak niektórzy papierowi eksperci z tego wątku mogliby komuś niedoświadczonemu czy naiwnemu zawrócić w głowie swoją powalającą wiedzą", poniżej przypominam filmik z identycznych testów z XLT. Nie żeby to miało jakiekolwiek znaczenie podczas wyboru sprzętu, ale warto pokazać, że takie testy to pestka dla kogoś ktow wie co robi:)http://www.youtube.com/watch?v=4U2FXhvELtA&feature=youtube_gdata_playerPozdrawiamVW
emisoo Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Człowieku na twoim forum możne fizyka działa inaczej .Ten filmek to ściema . To było pierwsze a po drugie poczytaj sobie testy ProsCana w odkrywcy(2010/09) , zresztą każdy może i te z linku są w 100% miarodajne . XlT jest ślepy na gwoździa i basta , przestarzała konstrukcja zupełnie nie spełniająca wymagań teraźniejszego rynku ,która zresztą już się nie produkuje.
emisoo Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Jednym dzwiekiem na statku wali po wszystkim i to ma być wykrywacz lol
emisoo Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Ciekawe czemu ma zablokowana opcje dodawania komentarzy w link filmu , zobaczcie brzeczyszczykiewicz przemiata w kierunku od siebie gdzie wykrywacz jednym tonem cos sygnalizuje na wysokim galansie gruntu , a nie robi tego w kierunku przemiatania na boki w normalnej pracy fi fi
prymek7 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 . XlT jest ślepy na gwoździa i basta , przestarzała konstrukcja zupełnie nie spełniająca wymagań teraźniejszego rynku ,która zresztą już się nie produkuje. "I co z tego że jakiegoś testu gwoździa nie przechodzi ? przestarzała konstrukcja ? bzdura, nie spełnia wymagań rynku ? kolejna bzdura , to świetny wykrywacz i bardzo miło go wspominam, miałem go 12 lat temu, był to mój najbardziej fartowny wykrywacz, świetna konstrukcja , ogromne możliwości ustawienia , bardzo dobra ergonomia , wiele starych " wykrywaczy nie ustępuje nowym konstrukcjom a nawet są lepsze. Jestem pewien że ma wciąż wielu zadowolonych użytkowników, jedna rzecz - to nie jest raczej wykrywacz dla początkujących
emisoo Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Prymek ja miałem ten i kupiłem go przez takiego gościa jak tamten i żałuje straconego czasu , ale sorry wykrywka która widzi 2 zł wspólczesne w gruncie z górki z 18 cm za prawie 4000 pln .Daj spokój z tymi ustawieniami
prymek7 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 ja jednak miałem odmienne odczucia - wykrywacz kosił monetki aż miło, możliwe że jego zasięgi nie są kosmiczne ( nie jestem zwolennikiem mix-a ) ale potrafi być bardzo skuteczny, nie można kategorycznie pisać że to słaby sprzęt, ludzie wykopali nim wiele wspaniałych fantów , oczywiście rozumie i szanuję twoje zdanie - jednak moje jest inne
Piotr.Poszukiwacz Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Prospector 2 albo Proxima, oba te sprzęty będą dobrym wyborem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.