saku39 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 Zapraszam do małej galerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 17 Marzec 2012 Autor Share Napisano 17 Marzec 2012 5Więcej zdjęć i video z wydobycia:http://www.youtube.com/watch?v=I2KcigCYfQ0&feature=player_embedded Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agentAK Napisano 18 Marzec 2012 Share Napisano 18 Marzec 2012 Witam.Gratuluję trafienia.Fajne sreberka i filmik.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebok24 Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 Coś wspaniałego. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nazgul Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 witam , znalazłem coś ciekawego,forum Historia Przygoda Pasja,proszę link.http://www.saku.wykopki.net/title,Dziur ... d,161.html. dziwny zbieg okoliczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Link nie bangla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
małrer Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 nazgul daj linka bo ten nie hula zdrów;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 :))awa_kieszeń_carskiego_wojaka,galid,84,rid,161.html- o co chodzi z tym dziwny zbieg okoliczności"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagnah Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 O to chyba chodziło przedmówcy :http://www.saku.wykopki.net/title,Dziurawa_kiesze%C5%84_carskiego_wojaka,galid,84,rid,161.htmla co w tym dziwnego nie wiem widać dał kolega fotki tu jak i tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 hłe hłe nazgulowi i co niektórym pingiel skoczył i teorii spiskowych szukają ,oj nieładnie ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nazgul Napisano 29 Marzec 2012 Share Napisano 29 Marzec 2012 nie szukam teori spiskowych,tylko tam jest pod innym nickiem,tylko tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 29 Marzec 2012 Share Napisano 29 Marzec 2012 Tam jest użytkownik saku" a tutaj saku39" tożto nie może być ta sama osoba!! :) nicki się bardzo mocno różnią heh :)Pozdro i gratuluje monetek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Jak widzę gości, którzy srebra katują sokiem z cytryny, to mi się nóż w kieszeni otwiera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Ja bym takie monetki,ciepłą wodą z mył z ziemii piękne z patynką na półce postawił.Ale to tylko moja sugestiaBardzo ładne znaleziska Gratuluję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mates_chmk Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 a to czy sok z cytryny tak bardzo szkodzi srebrnym przedmiotom??to czym najlepiej potraktowac np.taka srebrną monete jak z tego wątku??poozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Soda oczyszczona, sólPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
małrer Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Moneta wyczyszczona do tz połysku(pozbawiona patyny)przy sprzedaży zbija cenę i staje się nie atrakcyjna dla kolekcjonera zdrów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 WitamDzięki za odzew i komentarze. Jeśli chodzi o czyszczenie monet to nie są to jakoś bardzo cenne egzemplarze. Toteż wrzuciłem je do cytrynki. Jako że nie handluje to nie interesuje mnie zbytnio ich wartość materialna. Większość z nich była bardzo brudna i nieczytelna.Co do teorii spiskowej to.. ;-)Pozdrawiamsaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mates_chmk Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 a uważacie ze soda czy sól jak napisał adrian950 nie wytrze patyny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 31 Marzec 2012 Share Napisano 31 Marzec 2012 Wytrzę patynę, ale jeżeli tylko chcemy ją uratować to jak wcześniej pisałem pod gorąca wodą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 31 Marzec 2012 Share Napisano 31 Marzec 2012 małrer nie każdy jest na zarobek nastawiony :) nie wszyscy przeliczają swoje skarby na złotówki i to już tylko od każdego z nas zależy jak lubi swoje skarby. Czy wypucowane na glans i wysoki połysk... czy z patyną i widokiem na historię :) także to jest indywidualna sprawa poszukiwacza. Jego temat, jego cyrk i małpy w nim :)) a autorowi tematu gratuluję i dalszych sukcesów życzę pozdrawiamszczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
małrer Napisano 31 Marzec 2012 Share Napisano 31 Marzec 2012 kolego szczurek_1979 W przyszłości może będzie się wymieniał lub sprzeda będzie podwójna no i lipa.A tak między nami ja też nie sprzedaję ale nie niszczę patyny ma swój urok taka moneta.A nie wypucowana i z wżerami większymi lub mniejszymi.To tylko moje zdanie. Pozdrawiam i płytkich dołków życzę :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.