Skocz do zawartości

Wykopmy sobie czołg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bagnisty plac między ogródkami działkowymi i stawem przy ulicy Spacerowej w Moszczenicy kryje swoją tajemnicę. Prawdopodobnie w tym miejscu znajduje się opancerzony transporter z czasów drugiej wojny światowej, który kilkadziesiąt lat temu ugrzązł na bagnistym terenie. I jest tam do dziś.
http://www.epiotrkow.pl/artykul/5,10124,
Napisano
A ja za domem mam bagno z tygrysem, przed domem w stodole SdKfz, a w garażu T34, a co ma znajomy co na wsi mieszka nie wspomnę. :)

A ten transporter okaże się zapewne polonezem, lub innym utopionym, zabytkiem motoryzacji lat '80.
Napisano
Więcej pokory ;) Masa niemieckich jednostek cofających się w styczniu 1945 roku rała" Piotrków od północy. W Moszczenicy było kilka porzuconych pojazdów w tym transportery, więc czemu by nie?
Napisano
Szczerze, raczej pozostałości tego typu rzeczy szukał bym w stodołach, jeśli nie utonęło od razu to ludzie to rozkradli. Ale jak już wspominałem, nie mówię że tam nic nie ma - zawsze lepiej się upewnić i przeszukać bagienko chodź by był tam tylko kawałek opancerzenia.
Napisano
Ciekawe ze cos nowego pojawia sie w okolicach mojego miasta (Piotrkowa). Sprobuje sie czegos dowiedziec. Jesli pojawi sie cos ciekawego postaram sie dac znac.
pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie