SirRaf Napisano 13 Marzec 2012 Autor Napisano 13 Marzec 2012 Witam Jak wyżej orzełek na ułamanej szarfie napis Bóg Honor Ojczyzna, wykonany z szarego stopu ale nie wiem jakiego, wysokość 8 cm, pytanie jaki okres, i od czego może być?
SirRaf Napisano 13 Marzec 2012 Autor Napisano 13 Marzec 2012 miejsce wykopania ruiny folwarku nad wisłą w okolicach Sulejowa, wali w rejonie I i II wś, po tym folwarku teraz kilka kamieni jest, wiec nie sadze ze to współczesny, chyba ze ktoś ma poczucie humoru i zakopał dosyć głęboko, jaki ci mam dać dowód
SirRaf Napisano 13 Marzec 2012 Autor Napisano 13 Marzec 2012 okolice kolego, co tu nie składnego widzisz ?? poza tym nie chodzi mi o jego historię a prawdopodobne datowanie i odpowiedz ze patriotyczny padła już wyżej nie wiesz nie pisz
rudolfina Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 Nieudany odlew z lat 60/70. Prawdopodobnie dlatego trafił do piachu. Paru tzw. 'bujanowiczów' w swoich ksiażkowych wypocinach wciska kit że to orły WiN-u aby nabić sobie kabze.
SirRaf Napisano 13 Marzec 2012 Autor Napisano 13 Marzec 2012 Witam Jak wyżej orzełek na ułamanej szarfie napis Bóg Honor Ojczyzna, wykonany z szarego stopu ale nie wiem jakiego, wysokość 8 cm, pytanie jaki okres, i od czego może być?
Barson1 Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 Witam!Mniejsze tego typu orzełki były produkowane przed wojną. Czy ma z tyłu drucik służący jako oparcie ?
Falkenbach Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 Wpisy na alle... orzeł marszałkowski" i będziesz miał coś w podobie.Pzdr
SirRaf Napisano 13 Marzec 2012 Autor Napisano 13 Marzec 2012 kolego, po pierwsze widać różnicę już na oko po drugie, ten odlew to nie mosiądz i tym bardziej na pewno nie współczesny, bo przed elektrolizą był jedna bryła piasku wiec wątpię ze po paru latach w piachu by tak wyglądał
Pytanie
SirRaf
Witam Jak wyżej orzełek na ułamanej szarfie napis Bóg Honor Ojczyzna, wykonany z szarego stopu ale nie wiem jakiego, wysokość 8 cm, pytanie jaki okres, i od czego może być?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.