Skocz do zawartości
  • 0

Orzeł polski

SirRaf

Pytanie

Napisano

Witam Jak wyżej orzełek na ułamanej szarfie napis Bóg Honor Ojczyzna, wykonany z szarego stopu ale nie wiem jakiego, wysokość 8 cm, pytanie jaki okres, i od czego może być?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
miejsce wykopania ruiny folwarku nad wisłą w okolicach Sulejowa, wali w rejonie I i II wś, po tym folwarku teraz kilka kamieni jest, wiec nie sadze ze to współczesny, chyba ze ktoś ma poczucie humoru i zakopał dosyć głęboko, jaki ci mam dać dowód
Napisano
okolice kolego, co tu nie składnego widzisz ?? poza tym nie chodzi mi o jego historię a prawdopodobne datowanie i odpowiedz ze patriotyczny padła już wyżej nie wiesz nie pisz
Napisano
Nieudany odlew z lat 60/70. Prawdopodobnie dlatego trafił do piachu. Paru tzw. 'bujanowiczów' w swoich ksiażkowych wypocinach wciska kit że to orły WiN-u aby nabić sobie kabze.
Napisano

Witam Jak wyżej orzełek na ułamanej szarfie napis Bóg Honor Ojczyzna, wykonany z szarego stopu ale nie wiem jakiego, wysokość 8 cm, pytanie jaki okres, i od czego może być?

Napisano
kolego, po pierwsze widać różnicę już na oko po drugie, ten odlew to nie mosiądz i tym bardziej na pewno nie współczesny, bo przed elektrolizą był jedna bryła piasku wiec wątpię ze po paru latach w piachu by tak wyglądał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie