YoWheris Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 stronka mogłaby być częściej odświeżana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Ale i tak jest bardzo ciekawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 15 Kwiecień 2004 Share Napisano 15 Kwiecień 2004 Może niezupełnie o cytadeli, zresztą gdzieś to chyba już wspominałem ale kilkanaście lat temu jacyś Niemcy chcieli niedaleko cytadeli w okolicy starej rzeźni zakupić jakiś teren, mieli przy sobie mapy podziemi (podobno) ale nie podzielili się nimi. Kolega robi w nieruchomościach i tyle od niego wiem. Wtedy im nie wyszło ale niedługo zdaje się wchodzimy do unii więc może warto się rozejrzeć tam po 1 maja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 A ja wiem gdzie są ciekawe miejsca w F.Posen...Pozdrowienia dla wszystkich wtajemniczonych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Chrabia" to jakis nowy tyul szlachecki? Bo ja slyszalem tylko o hrabiach przez samo h"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Pomsee,Jest to forma laczaca chama" z hrabia" - czyli plebejusz z aspiracjami;o)Bez obrazy.RozbawionyGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 A ja wiem co kryje najtajniejszy fragment Festung Posen, który pozostaje jeszcze do odkrycia: SŁOWNIK ORTOGRAFICZNY :-))))))))Pzdr,jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Kwiecień 2004 Share Napisano 19 Kwiecień 2004 Chrabia" to skrót myślowy, odsyłam do mego adresu e-mail.Ale obawiam się, Panowie pomsee", Grendel", jotes", że i tak nie zrozumiecie... ;)))))Co do tajemnic, oprócz słownika są bardzo ciekawe miejsca nieznane przez nikogo... ale widzę że na tym forum roztrząsa się raczej cudze pseudonimy. Pozdrowienia dla ekipy, która namierzyła ostatnio popruskie podziemia w Posen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 19 Kwiecień 2004 Share Napisano 19 Kwiecień 2004 A wiesz może o tym bunkrze w Krzesinach z którego wyjechało niedawno kilka skrzynek z wyposarzeniem płatowców luftwaffe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Ciekawe????W Krzesinach jest kompleks podziemny do którego WP sie nie mogło dostać, zasmołowali jedynie wentylację... Czy tam znaleziono to cuś??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 21 Kwiecień 2004 Share Napisano 21 Kwiecień 2004 na stronce http://republika.pl/twierdzapoznan/artykuly.htm jest opisane że asi" na cytadeli wiele czasu spędzają pod ziemią. Może jakieś opisy wypraw albo znalezisk?Ale oni chyba wolą się nie ujawniać, a razem można więcej zdziałać, no nie? Więc proszę w imieniu wszystkich o kontakty na FORUM. Nie wszystkie informacje są zamieszczane na tej stronce, wiadomo nasze prawo jest ....Ale może spróbójmy stworzyc jakąś grupę bądź jeśli oni już mają jakieś założone to żeby podać namiar na możliwość przeżycia przygody, dreszczyk emocji i podniesienie adrenalinki. Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwiecień 2004 Share Napisano 21 Kwiecień 2004 Grupa ludzi już istnieje... i działa, co najważniesze efektywnie...www.hkmfie.harc.plA jeśli chodzi o stronę to w którym artykule tak jest napisane??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 29 Kwiecień 2004 Share Napisano 29 Kwiecień 2004 Jak będę maiał więcej czasu to poszukam raz jeszcze, bo nie pamiętam dokładnie który to był artykuł.pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grove3 Napisano 29 Kwiecień 2004 Share Napisano 29 Kwiecień 2004 Kiedyś jeden z emerytowanych pułkowników przy piwku opowiadał mi jak był jakimś tam odpowiedzialnym za zagospodarowanie poznanskich podziemi na schrony atomowe.Póżniej był też odpowiedzialny za wysadzanie tych co powiekszali.Mówił że zasypywali po to żeby nie pokazać jak się bali NATO.Dużo nie pamiętam bo zaczął opowiadać po 4 piwieAle jak macie pytania to dajcie tutaj widzę go raz w tygodniu i mogę wypytać.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 To pogadaj z nim, może dowiemy się trochę nowej historii. Tylko rozmawiaj z nim bez piwka.Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 ZAPRASZAM NA SPOTKANIE W REDUCIE II W POZNANIU, KTÓRE ODBĘDZIE SIĘ W SOBOTĘ, 8 MAJA O GODZ. 10 I BĘDZIE DOTYCZYĆ POMOCY PRZYSZŁEJ PRZY ODKOPYWANIU OBIEKTU. BLIŻSZE SZCZEGÓŁY NA STRONIE WWW.OWB.PRV.PL W DZIALE ARTYKUŁY.POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 Dzięki za info!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Ten schron przeciwatomowy jest w centrum, ale obecnie dostęp jest niemożliwy... a ciekawie się zapowiadała eksploracja. Tunel wjazdowy samochodowy zalany do około 1 metra wodą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Do Białego Wilka - przejrzałem raz jeszcze te artykuły i znalazłem, przetytaj artykuł pod tytułem ajemnice cytadeli" na tej samej stronce http://republika.pl/twierdzapoznan/artykuly Ale chyba gdzieś jeszcze widziałem coś na tamten temat, jeszcze poszukam.Pozdro-Yo- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 A akurat jutro jedziemy do MRU, jakby inny termin to chętnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Mam pytanie do Poznaniaków (i innych w temacie). Jak wyglądały walki w okolicach ulicy Obornickiej, bodajże Piątków? Generalnie okolice aktualnej wieży RTV (w promieniu 1-2 km)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 SERDECZNIE ZAPRASZAM NA DWA SPOTKANIA W REJONIE POZNAŃSKIEJ CYTADELI:22 MAJ (GODZ. 10, PRZY TZW. PRZEJŚCIU CIEMNYM ŁĄCZĄCYM ULICĘ ARMII POZNAŃ Z UL. KU CYTADELI). IDZIEMY UDROŻNIĆ ODWODNIENIE W SCHRONIE PRZECIWLOTNICZYM I ODKOPAĆ DRUGIE WEJŚCIE. TAK WIĘC PRZYDADZĄ SIĘ ŁOPATY, SAPERKI I KALOSZE23 MAJA (TO SAMO MIEJSCE) TYLKO NASTAWIAMY SIĘ NA ZWIEDZANIE TEGO MIEJSCA, POMIARY I ZDJĘCIA. KONIECZNIE ZABRAĆ TRZEBA OP1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muldgaard Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 ZAPOMNIANE PODZIEMIA W POZNANIUZapraszam na stronę www.pozfort.prv.plWIĘCEJ INFORMACJI NA PODSTRONIE:http://pozfort.webpark.pl/forgot.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 SUPER!!!!!!!!!!! ale gdzie to jest????I tak pewnie dowiem sie gdzie jako ostatni :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 A ja chyba wiem gdzie to jest,wystarczy przyjrzeć się mocniej plikom ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.