piokot20 Napisano 7 Marzec 2012 Autor Napisano 7 Marzec 2012 Pewnie wklejając ten link ośmieszam się, że nie wiedziałem o istnieniu tej kolekcji,ale robię to dla tych co tez o niej też nie wiedzą :) http://www.muzeum-motoryzacji.com.pl/pl/eksponaty/samochody/ii_wojna_swiatowa/
s_boj Napisano 7 Marzec 2012 Napisano 7 Marzec 2012 Kolekcję ciężarówek mają miodzio :)Sdkfz-ty to raczej na stówę repliki.
hansm111 Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Sokół 1000 (wojskowy) - 1936r. Prototyp; jedyny zachowany egzemplarz na świecie -dobre....
Hartmann Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Najbardziej wzruszający jest dopisek przy WZ.29 Wierna kopia " - chyba mnie trafi - równie dobrze mozna napisać oddana , cnotliwa , etc .Hart
Catadero Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Czytam te opisy i kulam się ze śmiechu. KTO? robił te opisy.Żenada.C.
gothic72 Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Stronka super malinka, masakra w biały dzień, opisy :((((, zamiast zachęcać do odwiedzenia muzeum to niestety robi na odwrót. Z Sokołem nie to zdjęcie ( trzykołowy powinien być) zero profesjonalizmu śmiech na sali hahahahahahahaha widać ręke fachowca :)
s_boj Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Dokładnie, opis pasuje do innego Sokoła, stojącego w tej kolekcji :)
rajek Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Ta strona nawet połowy zbiorów muzeum nie ukazuje. Oprócz samego muzeum gdzie naprawdę niewiele się mieści mają jeszcze 3 pełne place i tam to dopiero są skarby, jeszcze nie tknięte z oryginalnymi mostami, wałami, silnikami. Te pojazdy które stoją w muzeum i są na tej stronce to repliki i rzeźby z autentyków które nawet nie mogą być zarejestrowane jako zabytek bo nie spełniają na to warunków a są i dlatego wśród znawców zawsze jest gorąca dyskusja o tym muzeum.Lecz osobiście polecam zajrzeć tam bo jednak warto.
okejos Napisano 9 Marzec 2012 Napisano 9 Marzec 2012 hehehe samochody pancerne ciagle w malowaniu AA7 :D ile to juz lat :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.