ktos451 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 melajda95 jedz pij i popuszczaj pasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 a do Krychusa to może Jak umocnisz swoją pozycję nie będziesz miał jak uciekać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 6 Marzec 2012 Autor Share Napisano 6 Marzec 2012 ktos451 w 10 :)Odpowiedź to: Jak umocnisz swoją pozycję nie będziesz miał jak uciekać". To bardziej motto żołnierskie niż przysłowie, ale jak widać problemu nie ma :)Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Kategoria przysłowia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 hmm jakie tam przysłowia:)takia głupkowata sekwencja słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Szczała baba koło płota:)Krychus ten wz.31 jakiś niemiecki:):)PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 6 Marzec 2012 Autor Share Napisano 6 Marzec 2012 No co ja na to poradzę :) Ale chyba wszyscy się domyślamy, że chodzi o salamandra", ... ;) Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 6 Marzec 2012 Autor Share Napisano 6 Marzec 2012 Zostały mi tylko 3 sztuki :) Po więcej trzeba się będzie zgłosić u kolegi w następnym tygodniu :) Pierwszy z ostatnich: kategoria - wydarzenie (podpowiem, że nawiązuje on do pewnego obrazu)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 6 Marzec 2012 Autor Share Napisano 6 Marzec 2012 Kategoria - przysłowia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 6 Marzec 2012 Autor Share Napisano 6 Marzec 2012 I taki onus" :))))) Jutro może mnie nie być - także zgadujcie. Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Ostatnie to będzie chyba nie dziel skóry na niedźwiedziu.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Prawidłowe hasło mojej zagadki to :Dobry żart tymfa wart''.Nie widzieliście monety [tymfa]???Odpowiedź na ostatnio zagadkę gościa z wykrywką i Niemcem:Dzielić skórę na niedźwiedziu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 1 Powstanie Styczniowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Artur Grotger Bitwa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 *GrottgerPowiedz mi Krychus to Ty rysujesz?Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Po więcej trzeba się będzie zgłosić u kolegi w następnym tygodniu."Czyli nie On. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Drugie to możeBiednemu zawsze wiatr w oczy" albo Nieszczęścia chodzą parami" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Tak swoją drogą - rysunki Krychusa zastąpiły kolorowanki drukowane z sieci dla moich pociech - aż piszczą z uciechy jak drukuję zamiast drętwych misiów i kwiatków. A co za kolorystyka potem powstaje, bardzo hmm....awangardowa, jeżeli chodzi o umundurowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Eureka! co do rysunku ze zbożem, to:KRADZIONE NIE TUCZY ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 7 Marzec 2012 Autor Share Napisano 7 Marzec 2012 Witam! Jednak jestem :) Potem wrzucę inne - mam jakieś zapasy". Odpowiedzi to kolejno:1. Powstanie styczniowe"2. Kradzione nie tuczy"Rysunek 3 to bonus, tak dla rozluźnienia sytuacji, bez odpowiedzi :) Kto dobrze rozwiązał, jak chce, niech zadaje. Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 7 Marzec 2012 Autor Share Napisano 7 Marzec 2012 Witam. Mam jeszcze takie dwa. Kategoria - przysłowie/powiedzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 7 Marzec 2012 Autor Share Napisano 7 Marzec 2012 Kategoria - wydarzenie. Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 No dobra, to....Kategoria - postacie literackie. Dla ułatwienia dodam, że wojak z obrazka przybył by dać mi się sfotografować, aż zza południowej granicy, i że dla potrzeb tego zdjęcia to chyba przebrał się w mundur z nie swojej epoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Z południa to musi być dobry wojak Szwejk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Krychus do pierwszego obrazka to możeJeśli nic się nie dzieje, to jest to zasadzka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.