eksplorator1995 Napisano 27 Luty 2012 Autor Napisano 27 Luty 2012 Witam . Analizowałem różne fora ok 1 rok i unikłem zakupu jakiejś Chińskiej podróbki za 300zł którą chciałem kupić ^^.Dzięki wam jej nie kupiłem , przeanalizowałem spore działy na ten temat. Teraz rodzice się zgodzili i przeznaczają na sprzęt 850 zł .Jestem amatorem i wykrywacz zakupuję pierwszy raz. Teraz mam do was prośbę , abyście dali mi radę.Oto pytanko: 1.Czytałem o wykrywaczu FISHER , że za 800 zł jest dobry sprzęt , i radzi sobie dobrze z militarką . A ja mam pytanie czy np Taki Fisher będzie dobry do monet,łańcuszków , czy tylko do dużych przedmiotów. ??? Chciałem zakupić ACE 150 ponieważ słyszałem , że jest to dobry wykrywacz dla poczatkujących ale tylko moneciak".A o 250 słyszałem , że też moneciak to już zgłupiałem.Wiem tyle , że różnica pomiędzy nimi to pinpoint. Moje wymogi są takie , że chciałbym szukać monet,łańcuszków,odznaczeń,medali i do większych przedmiotów takich jak chełm,bagnet,pistolet . Czy to możliwe do ACE 250?? Jeżeli nie to dajcie nazwę takiego uniwersalnego wykrywacza, że np będzie jakiś bagnet lub zardzewiała broń na głębokości 60 cm to ją wykopią , ale także monetka zalegająca 30 cm w ziemi :).PRZEZNACZAM 850ZŁ NA SPRZĘT :).JESTEM W PEŁNI GOTOWY KUPIĆ ACE 250Proszę o szybką pomoc
krank Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Dlaczego krzyczysz?, jesteś nowy na forum więc pierwsze twoje wpisy muszą być zaakceptowane przez moderatora zanim zostaną uwidocznione. Druga sprawa informacji na temat Garreta Ace 250 i Fishera F2 na forum jest masa wystarczy sobie poszukać:http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=&ws=txt&id_forum=all wpisując słowo kluczowe lub nazwę wykrywacza jaki Cię interesuje. Przy okazji uważnie poczytaj sobie regulamin działu w którym zamierzasz napisać...Tu masz kilka wątków na ten temat:http://odkrywca.pl/wszystko-o-garrett-ace-150-i-250-,673183.html#673183http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=fisher+F2&ws=txt&id_forum=allMożesz także poszukać sobie używanych wykrywaczy na gwarancji, np. Garrett EuroAce 350,Teknetics Delta 4000,Rutus Proxima ver.1.0 lub 2.0. Przy takiej kwocie jaką dysponujesz można śmiało kupić używane wyżej wymienione wykrywacze... Post został zmieniony ostatnio przez moderatora krank 17:03 27-02-2012
Krychus Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 A ja mam pytanie czy np Taki Fisher będzie dobry do monet,łańcuszków , czy tylko do dużych przedmiotów. ???"A to się kolega zdziwi, bo on jest typowo do drobnicy i z nią radzi sobie najlepiej, a militarka - przypadkiem, ale da radę złapać, choć to nie wykrywacz typowo do niej. Moje wymogi są takie , że chciałbym szukać monet,łańcuszków,odznaczeń,medali i do większych przedmiotów takich jak chełm,bagnet,pistolet . Czy to możliwe do ACE 250??"Tu bez różnicy. I F2 i 250 i nawet 150 militarkę złapie, choć dedykowane są do drobnicy. Wszystko zależy od terenu*. Pozdrawiam, K. *I jakby się uprzeć, od operatora, czy kopnie sygnał żelazny, czy nie :)
nowy123 Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 co mam wybrac do 1400 zl ?proxime czy fishera f2 czy delte 4000?z duzym zasięgiem
eksplorator1995 Napisano 27 Luty 2012 Autor Napisano 27 Luty 2012 Okej,okej przepraszam , byłem na innym forum i moja mama się tak wkręciła w to , jak holera ^^ to samo tata.Bo ojciec szukał kiedyś monet jak był mały jest takim małym kolekcjonerem , moja mama mu wyciągła klaser i zaczęła po nim szperać , aż wpadła na pomysł wykrywacza ja już to im rok temu nadmieniałem , i w tym roku miałem zamiar kupić tzn rodzice ^^.No ale jak tak już daleko napisałem , to się pochwalę , że kupiłem wykrywacz ace 250 za 880 zł z przesyłką , do tego mam stos starych map,latarkę,plecak garretta,torbę na fanty :).Jestem mile zaskoczony tym , że koledzy napisali , iż nawet kanarkiem można coś wyorać z militarki . Dziękuję bardzo :)!!!.To forum mi się podoba , odrazu szybka odpowiedź . Jeszcze jedno pytanko , bo się już rozpisuję :D.Czy jak sobie nie dam rady z kanarkiem" to pomorzecie ???
Krychus Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 To to pierwsze będzie najlepszym wyborem. Chociaż przyznać trzeba, że pytanie zbyt proste :) Bo zasięg to nie wszystko :)Pozdrawiam, K.
nowy123 Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 czyli jak zasieg to nie wszystkoto co jest 'wszystkim'??????????????
rufa Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 nowy123,oprócz zasiegu potrzebne jest myslenie-co chcę znaleźć a w związku z tym-gdzie mam się udać i jaką metodą szukać.myślę że to ostatnie jest ważniejsze od zasięgu.
sza.man Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Dasz sobie radę z kanarkiem.W kwestii militarki sprawa wygląda - w uproszczeniu- tak, że kanarek pozwala odróżnić rodzaj metalu, ale nie wielkość przedmiotu.W praktyce oznacza to, że szukając hełmów, bagnetów itp, nakopiesz się gwoździ, odłamków i innego szajsu.Jako wykrywacz na kolor ma też podły zasięg na żelastwo, ale dzięki temu wyłapuje najmniejsze drobinki, typu monetki czy medaliki.Wykrywacz typowo militarny złapie hełm z ponad metra, ale w ogóle nie zauważy np.obrączki
eksplorator1995 Napisano 27 Luty 2012 Autor Napisano 27 Luty 2012 Racja , a jako trening , gdzie polecacie się wybrać :D?Tak na cepa , do lasu ? na przykłąd ?
Nephilimer Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Z kanarem to na jakiś łuskowy teren - poznasz kanara pracującego na kolorze, nauczysz się wycinać metal i operować wykrywaczem. Łuski są prawie wszędzie, a jak się cokolwiek działo w okolicy to na pewno coś znajdziesz.Na koniec przypomnienie, że kopiąc militarkę powinieneś pamiętać o pewnych regułach postępowania z materiałami niebezpiecznymi, bo ich raczej nie unikniesz, a ani to bezpieczne, ani legalne.
eksplorator1995 Napisano 28 Luty 2012 Autor Napisano 28 Luty 2012 Wiem , dzięki za wszystko , rozumiem :D.A co do niewypałów , to dzisiaj poczytam :PP.Bo kanarek przyjdzie mi raczej środa-czwartek , to żebym się nie nudził , będę czytał :D .Pozdro D
eksplorator1995 Napisano 29 Luty 2012 Autor Napisano 29 Luty 2012 Siemanko kanarcio dzisiaj przyszedł ładnie zapakowany . Z nad morza szedł 1 dzionek tylko :D . A wczoraj go wysłał o 16. Dziś byłem testować go z rodzicami na plaży , gdzie tam jest to legalne :).O dziwo pierwsze co to znalazł mój tato 10 groszy potem znów 10 i mam 20 :D . I tak kanarcio się spłaca , potem na głębokości 30-40 cm znalazłem kawałek łyżki :D . A mam pytanie , czy mam pomijać jakieś dźwięki albo coś , bo tak ciągle kapsle to wiecie :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.