Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet

drag47

Pytanie

Napisano

Znajomy dostał taki o to bagnet i poprosił mnie o pomoc w identyfikacji. Moim zdaniem to jakiś paradny KS98. Czy moja identyfikacja jest prawidłowa? Wiem ,że zdjęcie kiepskie ale tylko takim dysponuję. Gdyby potrzebne były lepsze fotki oraz wymiary bagnetu poproszę go żeby mi je wysłał i je tutaj wstawię.
Pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ten bagnecik mógł nosić każdy niemiecki żołnierz i kolor pochwy niczego nie podpowie. Używano ich przez te kilka lat trwania ysiącletniej rzeszy".
Żabka chyba właściwa, czy umalowana jest czymś czarnym , co przypomina smołę ?

Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano

Znajomy dostał taki o to bagnet i poprosił mnie o pomoc w identyfikacji. Moim zdaniem to jakiś paradny KS98. Czy moja identyfikacja jest prawidłowa? Wiem ,że zdjęcie kiepskie ale tylko takim dysponuję. Gdyby potrzebne były lepsze fotki oraz wymiary bagnetu poproszę go żeby mi je wysłał i je tutaj wstawię.
Pozdrawiam

Napisano

Dzięki chłopaki za szybką odpowiedź. Jeszcze chciałbym zapytać czy kolor pochwy może coś powiedzieć o pochodzeniu bagnetu(kto go używał,ewentualnie kiedy)? Pochwa jest koloru srebrnego. Dołączam fotkę tylko nie wiem czy będzie to widać bo jakość słabiutka.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie